RENAULT SCENIC VISION

RENAULT SCENIC VISION

Više od konceptnog automobila.

Youtube je onemogućen. Prihvatite kolačiće koji omogućuju pristup video sadržaju.Upravljanje

Redefiniranje automobila za život

Renault Scenic Vision konceptni je automobil na električni pogon s produženjem dometa na vodik. Kad je riječ o okolišu, sigurnosti i inkluziji, utjelovljenje je strateških planova o održivom okolišu tvrtke Renault.


Usmjeren na dizajn i značajke za budućnost, Renault Scenic Vision upotrebljava većinom reciklirane materijale i one koji se mogu reciklirati, vodeći tako mobilnost u novu eru.

iza kulisa projekta

Youtube je onemogućen. Prihvatite kolačiće koji omogućuju pristup video sadržaju.Upravljanje

1.

High₂-tech konceptni automobil

95%

materijala može se reciklirati

70%

recikliranih materijala

24%

dodatne vidljivosti

Dizajn u središtu

Odgovoran dizajn

Spajajući dizajn s učinkovitošću, prihvatljivim troškovima i održivim poslovanjem, Renault Scenic Vision istražuje potpuno nov način kretanja. Renault Scenic Vision uvodi novu retoriku izdašnih oblika, s mekim i strukturiranim oblinama.

 • Odgovoran dizajn – Renault Scenic Vision
 • Odgovoran dizajn – Renault Scenic Vision
 • Odgovoran dizajn – Renault Scenic Vision
 • Odgovoran dizajn – Renault Scenic Vision
 • Odgovoran dizajn – Renault Scenic Vision

Okoliš u središtu

Odgovoran dizajn

95 % materijala u konceptnom automobilu Renault Scenic Vision, uključujući bateriju, može se reciklirati. 70 % materijala u ovom konceptnom automobilu već je reciklirano. 100 % materijala u vozilu koji su u dodiru s putnicima reciklirano je.

Hibridni pogon:

Vodik, struja

Uživanje u vožnji na električni pogon produženo pogonom na vodik.

Električni sinkroni motor namotanog rotora nove generacije pruža 160 kW snage bez upotrebe rijetkih zemnih elemenata. Baterija od 40 kW/h koja se može reciklirati, proizvedena u Francuskoj, upola je lakša, povoljnija i kompaktnija od onih u ekvivalentnim električnim vozilima.

Kao nadopuna kapacitetima električne baterije od 40 kW/h, goriva ćelija od 16 kW produžuje njezin domet. Sa samo jednim zaustavljanjem kraćim od 5 minuta za punjenje zelenim vodikom možete voziti više od 800 km bez ponovnog punjenja. Vaš je ugljični otisak stoga smanjen.

Zahvaljujući produženju na vodik nema više ograničenja dometa. Možete voziti iskorištavajući sve prednosti električnog pogona: trenutačno ubrzanje, tiha vožnja i nepostojanje vibracija. Vozilo ispušta samo vodu – stoga nema zagađivanja dok vozite.

Sigurnost u središtu

Safety Coach

90 % nesreća rezultat je ljudske pogreške u kombinaciji s lošim uvjetima na cesti. Safety Coach pomaže vozaču da predvidi područja i ponašanja visokog rizika. U kombinaciji sa standardnim sigurnosnim sustavima u vozilu pomaže u smanjivanju broja nesreća do 70 %.

heart rate sensor - Renault Scenic Vision

ZDRAVSTVENI NADZOR

Senzor otkucaja srca ugrađen u upravljač i kamera otkriva znakove zamora ili vozača.

accelerator pedal - Renault Scenic Vision

PAPUČICA GASA

Papučica vibrira ako se otkrije opasnost kako bi se vozača navelo da skine nogu s papučice.

controlled driving - Renault Scenic Vision

KONTROLIRANA VOŽNJA

Senzori ugrađeni u automobil analiziraju razne parametre (ubrzanja, tijek vožnje, nedostatak pozornost, brzinu i dr.). U slučaju potencijalno opasnih situacija aktiviraju Safety Coach.

visibility improved by 24% - Renault Scenic Vision

Vidljivost poboljšana za 24 %

Kad se slike s prednje kamere projiciraju na transparentni zaslon na instrumentnoj ploči, poklopac motora nestaje iz vidnog polja vozača. Renault Scenic Vision predstavlja stvarnu prednost. Pruža 24 % veću vidljivost sprijeda za sigurniji i jedinstven doživljaj vožnje.

Čovjek u središtu

Youtube je onemogućen. Prihvatite kolačiće koji omogućuju pristup video sadržaju.Upravljanje

ISKUSTVO ZVUKA

Renault Scenic Vision označava početak partnerstva između Renaulta i međunarodno priznatog glazbenika i zvukovnog istraživača Jean-Michel Jarrea. “Nastojat ćemo otkriti Renaultov zvučni DNK i stvoriti prepoznatljivi Renaultov potpis.”

10 ZASLONA S WIDGETIMA

10 prilagodljivih, intuitivnih, zasloni koji se mogu konfigurirati ima različite funkcije, kao što su temperatura, otkucaji srca, glazba, multimedija itd.

prilagodba sjedala/naslon za listove – Renault Scenic Vision
Prilagodba sjedala/naslon za listove
indikator baterije – Renault Scenic Vision
Indikator baterije
zagađenje – Renault Scenic Vision
Zagađenje
vitalne funkcije – Renault Scenic Vision
Vitalne funkcije
temperatura u putničkom prostoru – Renault Scenic Vision
Temperatura u putničkom prostoru
glazba – Renault Scenic Vision
Glazba
video – Renault Scenic Vision
Video
navigacija – Renault Scenic Vision
Navigacija
Alt
  • Ergonomski putnički prostor

   Responzivan putnički prostor prilagođava se obliku tijela vozača i tako osigurava optimalan položaj u vožnji. Kreće se u tandemu sa sjedalom vozača.

  • Zbogom instrumentnoj ploči
   Zbogom instrumentnoj ploči

   Kao nastavak vjetrobranskog stakla, transparentni zaslon, podijeljen na vozački i suvozački dio, zamjenjuje instrumentnu ploču.

  • Prijenos sadržaja

   Sadržaj svojeg pametnog telefona možete prenijeti na zaslon u putničkom prostoru, na kojem se prikazuju i slike koje snimi kamera na prednjem kraju vozila Renault Scenic Vision.

  • Pročišćivač zraka

   Otvori za zrak na vratima raspršuju pročišćeni zrak u putnički prostor.

  • Izdašan zvuk, audio naslon za glavu
   Izdašan zvuk, audio naslon za glavu

   Nema potrebe da okrećete glavu ili se okrenete da biste razgovarali s drugim putnicima. Svaki naslon za glavu ima vlastiti zvučnik, pa čak i vlastitu kameru s koje se prikazuje slika na zaslonu!

Otkrijte više...

concept car - Renault

Konceptni automobili Renault

Iskusite inovaciju putem konceptnih automobila koji pokazuju put za buduća vozila Renault.

new range - Renault

Nova vozila

Electric ili hibrid.. Pronađite vozilo Renault koje vam najbolje odgovara.

95 % se može reciklirati: u skladu s europskom direktivom 2005/64/EC o standardima o recikliranju, a prema postojećim postupcima recikliranja za dijelove i materijale.

70 % recikliranih materijala: Scenic Vision ne koristi nikakve sirovine i sadrži 70 % recikliranih materijala koji potječu iz postojećih recikliranih postupaka ili budućih razvojnih postupaka do 2030. godine. To je jedna od glavnih točaka kružnog dizajna koja se koristi u našim budućim vozilima.

Prvo H2-tech konceptno vozilo: prema internoj usporednoj studiji provedenoj u ožujku 2022., ovo je prvi konceptni automobil s gorivom ćelijom od 16 kW u osobnom vozilu što produžuje doseg električne baterije od 40 kWh (tzv. range extender).

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više