SOLARBAY

SOLARBAY PANORAMSKI KROV

Inovativni stakleni panoramski krov Solarbay ima mogućnost zatamnjenja djelomično ili potpuno, prema potrebi. Upravljajte krovom pomoću gumba ili putem Google glasovne kontrole. Termalna udobnost i svjetlina zajamčene su tijekom ljeta ili zime.

SOLARBAY, JEDNOSTAVAN ZA UPOTREBU


NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA

tehnologija - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric
inovativna tehnologija upakirana u 1 m²
Solarbay je rezultat zajedničkog razvoja tvrtki Renault i Saint-Gobain. Temelji se na potpuno elektroničkom sustavu AmpliSky® tvrtke Saint-Gobain Sekurit. Ova tehnologija koristi PDLC* film između dva staklena sloja koji su napunjeni električnom energijom, mijenjajući položaj tekućih kristala. Ovim dizajnom visina vozila smanjena je za 30 milimetara što pomaže poboljšanju aerodinamike i dosega vožnje vozila Scenic E-Tech 100% electric.
Samo Renault trenutno nudi takav "pametan" krov koji svijetli i zatamnjuje se iz više smjerova, u postupnom valovitom obliku. 
*tekući kristali raspršeni u polimeru

ODRŽIVI DIZAJN

reciklabilan - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric
stakleni krov koji se može reciklirati i popraviti
Staklo u vozilu Scenic E-Tech 100% electric sa Solarbay panoramskim krovom sadrži oko 50% kalciniranog stakla, koje potječe iz staklenih proizvodnji tijekom različitih faza proizvodnje u tvornicama Saint-Gobain Sekurit. Staklo Solarbay panoramskog krova ima dva mikro tanka sloja, pružajući izvrsnu termalnu zaštitu. Na taj način, njegov CO₂ otisak je manji u usporedbi s konvencionalnim krovovima. Na kraju životnog vijeka, staklo se melje, filtrira i reciklira u novo staklo za vozila. Oba filma, PDLC i PVB*, mogu se ponovno koristiti u druge svrhe što znači da je Solarbay stopa recikliranja više od 90%. U slučaju nesreće, staklo se može zamijeniti jednako jednostavno kao i standardni panoramski krov, budući da se sve njegove komponente mogu zamijeniti pojedinačno. 
*Polivinil butiral

SVI DETALJI VOZILA SCENIC E-TECH 100% ELECTRIC

Scenic E-Tech 100% electric - openR link
Scenic E-Tech 100% electric - punjenje
Scenic E-Tech 100% electric - Eco dizajn

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


OTKRIJTE OSTALE RENAULT MODELE

Renault 5
Renault 5 E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric