E-Tech 100% electric pogonski sklop

E-Tech 100% electric pogoni 220 KS
dostupan i s 170 KS
potrošnja od 16.8 kWh
/100 km*
do 625 km
dosega vožnje**
Sa svojim inovativnim rješenjima, Renault Scenic E-Tech 100% electric savršeno kombinira domet vožnje, užitak i performanse. Njegov električni pogonski sklop, koji je dizajniran bez rijetkih zemnih metala, proizveden je u Francuskoj. Vozilo je rezultat održivog procesa dizajniranja i kombinacija je brige o okolišu i voznih performansi koja je ključna je za optimizaciju korisničkog električnog iskustva.
*baterija long-range (87kWh) - baterija comfort range (60kwh) od 16,3 kWh/100 km
**prema WLTP standardu
3 razloga za prelazak na električno vozilo
Renault Scenic E-tech 100% electric
Scenic E-Tech 100% electric možete puniti bilo gdje putem izmjenične ili istosmjerne struje, kućne utičnice ili mjesta za brzo punjenje.
Renault Scenic E-tech 100% electric
S WLTP¹ potvrđenim dosegom vožnje do 625 km, odvest će vas do cilja uz niže troškove.
Renault Scenic E-tech 100% electric
Vozilo Scenic E-Tech 100% electric redefinira užitak u vožnji svojim oštrim, preciznim upravljanjem, smanjenom težinom i niskim težištem, što doprinosi njegovim dinamičnim performansama.
¹u tijeku je certificiranje vozila.     

vozite bez kompromisa

PLATFORMA
Platforma - Renault Scenic E-Tech 100% electric
električna platforma

Modularna CMF-EV platforma vozila Renault Scenic E-Tech 100% electric i njegove inovativne konfiguracije omogućuju optimizaciju težine i vrlo niski centar gravitacije. Za dinamičniju i odzivniju vožnju.     
UŽITAK U VOŽNJI
užitak u vožnji - Renault Scenic E-tech 100% electric
užitak u vožnji
S električnim motorom koji proizvodi do 160 kW snage (220 KS), Scenic E-Tech 100% electric pruža dinamičnu i brzu vožnju na svakom putovanju. Upravljivost i kontrolirano kretanje šasije osiguravaju agilnost i izvrsno držanje ceste te omogućavaju potpunu kontrolu u vožnji.
UDOBNOST U VOŽNJI
udobnost u vožnji - Renault Scenic E-tech 100% electric
udobnost u vožnji
Scenic E-Tech 100% electric sa svojim dužim i širim međuosovinskim razmakom, pruža veću stabilnost i udobnost vožnje. Putnici mogu uživati u više prostora u unutrašnjosti vozila s ravnim podom i izvrsnom zvučnom izolacijom.

domet električne vožnje prilagođen vašem putovanju

PERFORMANSE
električne performanse - Renault Scenic E-tech 100% electric
električne performanse
Scenic E-Tech 100% electric omogućuje vam putovanje do 370 km na autocesti s potpuno napunjenom baterijom. To je omogućeno dizajnom koji je usmjeren na domet vožnje, njegov visokoučinkovit motor i pametno upravljanje potrošnjom.
REGENERATIVNO KOČENJE
Regenerativno kočenje - Renault Scenic E-tech 100% electric
regenerativno kočenje
Sa sustavom za povrat energije, vozilo Scenic E-Tech 100% electric puni svoju bateriju kada usporava ili kada pritisnete papučicu kočnice. Četiri razine regenerativnog kočenja, dostupne putem kontrola na upravljaču, prilagođavaju se uvjetima na cesti ili navikama vozača učinkovito povećavajući domet električne vožnje*. 
 *nije dostupno na verziji Evolution
UPRAVLJANJE TERMALNOM ENERGIJOM
Toplinska pumpa - Renault Scenic E-Tech 100% electric
toplinska pumpa
Toplinska pumpa, dostupna kao standardna oprema, kombinira se sa sustavom za povrat energije iz motora i baterije kako bi se povećao domet vožnje vozila Scenic E-Tech 100% electric i osigurala termalnu udobnost putnika, bez obzira na uvjete. Vrlo korisno u zimskim uvjetima.
WIDGET RASPONA VOŽNJE
domet vožnje - Renault Scenic E-Tech 100% electric
budite informirani o dometu vožnje
Informacija je dostupna na instrumentnoj ploči kako bi vam olakšala putovanja gradom i autocestom. Pomoći će vam u procjeni preostalog dometa vožnje u skladu sa stilom vožnje i razinom napunjenosti baterije vašeg vozila Scenic E-Tech 100% electric.

fleksibilno punjenje

AC PUNJENJE
AC punjenje
S punjačem od 22 kW¹ lako je napuniti Renault Scenic E-Tech 100% electric bilo gdje. Svako zaustavljanje je prilika za punjenje: vratite do 50% domet vožnje u 2h². Nikada nije bilo tako jednostavno doći na odredište. 
¹ dostupan kao opcija ili kao standard, ovisno o državi
²  ovisno o bateriji

DC PUNJENJE
DC punjenje - Renault Scenic E-Tech 100% electric
DC punjenje
Vozilo Renault Scenic E-Tech 100% electric savršeno je prilagođeno za duga putovanja. Zahvaljujući svom brzom DC punjenju kompatibilnim  s europskim mrežama, vozilo može vratiti do 2 sata vožnje autocestom u samo 30 minuta*. Baterija Long-range nudi poboljšanu snagu koja je s vremenom stabilnija. Brzo punjenje od 15 do 80%, za povratak 57 kWh, traje samo 37 minuta. 
* 150 kW DC brza punionica za 2 sata vožnje autocestom pri prosječnoj brzini od 110 km/h.
ALATI ZA PUNJENJE
optimizirajte vaša električna putovanja
Iskoristite povezane funkcije namijenjene električnim putovanjima kao što je opcija predgrijavanja baterije u cilju bržeg punjenja. Kada unesete rutu u Google Maps i odaberete punionice, vozilo automatski prilagođava temperaturu baterije kako bi maksimalno povećalo snagu punjenja te vas obavještava o ciljnom postotku za punjenje. Idealno za optimizaciju putovanja tijekom zime.

baterije: izbor po mjeri

PREDNOSTI
Prednosti - Renault Scenic E-Tech 100% electric
domet dizajniran za sve namjene
Postoje dvije veličine baterija dostupne za Scenic: 
  • baterija Long-range od 87 kWh s dometom vožnje do 625 km (WLTP standard). Idealna za sve vrste putovanja, uključujući do 370 km na autocesti bez ponovnog punjenja (polazak s punom baterijom). 
  • baterija Comfort 60 kWh pogodna je za svakodnevnu uporabu s dometom vožnje do 430 km (WLTP standard), ali također omogućuje putovanje autocestom ako je potrebno.
STRUČNOST I POPRAVLJIVOST
Izdržljivost - Renault Scenic E-Tech 100% electric
izdržljivost
Baterija, koja je posebno prilagođena platformi AMPR MEDIUM, eko je dizajnirana kako bi olakšala popravke i recikliranje. Električno iskustvo koje je Renault stekao tijekom više od 10 godina pomaže u maksimiziranju trajanja baterije, koja je jamčena 8 godina ili 160.000 km.

*Baterija sastavljena od 12 modula koji se mogu pojedinačno mijenjati u više od 20 servisnih centara u Europi.
SIGURNOST
sigurnost, za lakše intervencije
Različiti sustavi osiguravaju bateriju i olakšavaju bilo kakve potrebne intervencije. “Fireman Access" pomaže vatrogasnim službama u gašenju požara baterije u samo nekoliko minuta. SD Switch isključuje bateriju iz visokonaponske mreže kako bi osigurao sigurnost za vatrogasne službe.
MOGUĆNOST RECIKLIRANJA
Recikliranje - Renault Scenic E-Tech 100% electric
recikliranje i obnavljanje
Na kraju životnog vijeka vozila, ovisno o stanju, baterija se može obnoviti, ponovno upotrijebiti za pohranu energije u druge svrhe ili reciklirati. Više od 90% kobalta, nikla i litija reciklirat će se u zatvorenom krugu* za proizvodnju novih baterija. 

*Recikliranje više od 90% kobalta, nikla i litija u zatvorenom krugu uveli su The Future Is NEUTRAL (podružnica Grupe Renault posvećena kružnom gospodarstvu) i njezini partneri, a trebalo bi biti operativno od 2027.

svi detalji vozila Scenic E-Tech 100% electric

Scenic E-Tech 100% electric - sigurnost

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


otkrijte ostale Renault modele

Twingo E-Tech 100% electric
Twingo E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Renault 5
Renault 5 E-Tech 100% electric