sigurnosne funkcije i karakteristike

brojne sigurnosne mogućnosti


napredni sustavi za pomoć u vožnji

Napredni sustavi za pomoć u vožnji koriste pametnu tehnologiju, senzore, softver, kamere i druge značajke, usmjerene na tri cilja: 
  • sigurnost: sustavi analiziraju uvjete vožnje, upozoravaju vozača na potencijalne opasnosti i poduzimaju mjere ako je opasnost neposredna 
  • vožnja: razne tehnologije olakšavaju i osiguravaju sigurniju vožnju, pružajući veći osjećaj sigurnosti 
  • parkiranje: sustav za pomoć pri parkiranju olakšava manevriranje, čuvajući pri tome vozilo i okolinu u kojoj se nalazi
sustavi za pomoć u vožnji
sustavi za pomoć pri parkiranju
sigurnosni sustavi

sigurnosne funkcije

Renault neprestano inovira putem laboratorija posvećenog istraživanju i razvoju inovativnih sigurnosnih sustava te je uspostavio jedinstveno partnerstvo s vatrogascima od 2010. godine. Tako je više od 2.000 patenata registrirano na rješenjima poput QRescue, Fireman Access ili također SD Switch.
REALISTIČAN DIZAJN
realan prikaz prometa - Renault Scenic E-Tech 100% electric
realan prikaz prometa
Scenic E-Tech 100% electric sa aktivnom pomoći vozaču prikazuje modelirani prikaz prometa na vašoj instrumentalnoj ploči kako biste mogli vizualizirati i procijeniti svoje okolišno okruženje bolje.
AKTIVNO KOČENJE U NUŽDI
aktivno kočenje u nuždi nakon nezgode - Renault Scenic E-Tech 100% electric
aktivno kočenje u nuždi nakon nezgode
Sustav za hitno izbjegavanje sudara više vozila automatski aktivira kočnice nakon sudara. To pomaže spriječiti ili ublažiti ozbiljnost sekundarnog sudara koji bi se mogao dogoditi ako vozilo nastavi svoj put i izgubi kontrolu.
QRESCUE
QRescue: QR kod koji štedi vrijeme - Renault Scenic E-Tech 100% electric
QRescue: QR kod koji štedi vrijeme
Postavljen kao standard* na prednje i stražnje vjetrobransko staklo Renault Scenic E-Tech 100% electric, lokacija je odabrana u suradnji s vatrogascima, s ciljem olakšavanja njihovih intervencija. Ovaj QR kod jednostavno se može skenirati kako bi hitne službe brzo pristupile tehničkim podacima vozila. To im može uštedjeti do 15 minuta intervencijskog vremena.

*od 2022. godine
SAFETY SCORE
Safety score - Renault Scenic E-Tech 100% electric
Safety score
"Safety score" pomažu vozaču analizirajući podatke o brzini, putanji i sigurnoj udaljenosti koji se prenose tijekom vožnje. Nakon svake vožnje prikazuje se ocjena vozača, između 0 i 100. Zatim može dati personalizirane savjete kako poboljšati svoju vožnju.

pasivna sigurnost

Renault je ključni sudionik u sigurnosti već više od 50 godina i neprestano inovira i poboljšava pasivnu sigurnost svojih modela, pomažući smanjenju broja žrtava prometnih nesreća za faktor 5. S programom "human first program", Renault svakodnevno poboljšava sigurnost svih sudionika u prometu. Kao dio ove inicijative, Scenic E-Tech 100% electric dizajniran je da vas zaštiti u svakoj fazi vašeg putovanja.

svi detalji vozila Scenic E-Tech 100% electric

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


otkrijte ostale Renault modele

Twingo E-Tech 100% electric
Twingo E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Renault 5
Renault 5 E-Tech 100% electric