punjenje

Renault Scenic omogućuje fleksibilno punjenje kod kuće, na poslu ili na putu.
BRZA JAVNA PUNIONICA (DC)
Scenic vam pruža slobodu putovanja. S potpuno napunjenom baterijom i brzim punjenjem od 30 minuta tijekom vožnje, možete doseći do 600 km¹ na autocesti uz korištenje DC brzog punjača (minimalno 150 kW).
JAVNA PUNIONICA (AC)
S obzirom da je gotovo 90% punionica u Europi kapaciteta od 22 kW ili manje, možete bezbrižno putovati. Punjač vozila Scenic od 22 kW omogućuje vam brzi povrat 50% dosega vožnje: ~2 sata za bateriju s dugim dosegom, ~1 sat i 30 minuta za bateriju s standardnim dosegom.
KUĆNA PUNIONICA
Scenic se jednostavno puni kod kuće putem ugrađenog zidnog punjača, ojačane kućne utičnice ili povremeno putem standardne kućne utičnice. Svaki dan s posebnim punionim mjestom od 7,4 kW, možete napuniti bateriju od 15% do 80% za otprilike 8 sati i 30 minuta.
Zanima vas više?

kablovi i oprema

Bilo da ste kod kuće, na poslu ili putujete, vozilo Renault Scenic E-Tech 100% electric nudi jednu od najboljih razina fleksibilnosti punjenja na tržištu zahvaljujući svojem kapacitetu punjenja od 22 kW izmjeničnom strujom. U serijskoj opremi vozila nalazi se kabel tipa 3 koji se može koristiti na kućnoj punionici ili na javnoj punionici (do 22 kW izmjeničnom strujom). Dodatni kablovi za punjenje (kabel tipa 2 za trofazne kućne utičnice) dostupni su kao dodatna oprema.

vrijeme punjenja

Vrijeme punjenja preporučenog dnevnog raspona punjenja navedeno je u nastavku. Vrijednosti su dane u optimalnim uvjetima. Više informacija dostupno je na simulatoru.
vrsta instalacije minimalna snaga na mjestu punjenja snaga punjača vozila potreban kabel punjenje baterije vrijeme punjenja
comfort baterija (60 kWh)long-range baterija (87 kWh)
brza javna punionica (DC) 150kW 130/150kW DC² kabel pričvršćen na mjesto za punjenje 15-80% 32min 37 min
javna punionica     22kW
22kW ACkabel za punjenje uključen u ponudu - tip punjenja 2 (trofazni)15-80%1h503h00
kućna punionica   
7,4kW22kW AC ili 7,4 kW ACkabel za punjenje uključen u ponudu - tip punjenja 2 (trofazni)15-80%6h018h27
NAPOMENE

¹ u optimalnim radnim uvjetima, koristeći Google karte, prosječna brzina od 110 kmph

² Maksimalna vršna snaga ovisi o verziji (pogledajte simulaciju). Imajte na umu da istosmjerno punjenje nije linearno, pa se rezultati razlikuju ovisno o statusu napunjenosti i temperaturi baterije. 

³ Koristeći ugrađene AC punjače, potencijalne razine snage punjenja razlikuju se ovisno o zemlji i opcijama.


često postavljana pitanja

KAKO PUNITE ELEKTRIČNO VOZILO?
Putem izmjenične (AC) ili istosmjerne struje (DC). Standardne kućne i javne stanice za punjenje pune izmjeničnom strujom. Brze stanice za punjenje koje se mogu pronaći na autocestama pune vozila istosmjernom strujom. Baterija radi na istosmjernu struju, pa punjač vozila pretvara izmjeničnu struju u istosmjernu kada je vozilo priključeno na standardnu stanicu za punjenje.
KAKO PUNITI ELEKTRIČNO VOZILO KOD KUĆE?
Kod kuće trebate imati instalirati ojačanu utičnicu ili mjesto za punjenje kako biste svoje vozilo punili pomoću isporučenog kabela tipa 2. Povremeno također možete puniti svoje vozilo iz kućne utičnice s Flexicharger kabelom dostupnim kao opcija.
S KAKVOM VRSTOM STRUJE PUNITE ELEKTRIČNO VOZILO KOD KUĆE?
Kućna punionica mora biti 7,4 kW s izmjeničnomjednofaznom strujom ili 11 kW s izmjeničnom trofaznom strujom. Kompatibilni kablovi se nazivaju kablovi tipa 2 ili Flexicharger kablovi (u slučaju ojačane kućne utičnice).

svi detalji vozila Scenic E-Tech 100% electric

Scenic E-Tech 100% electric - sigurnost

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


otkrijte ostale Renault modele

Twingo E-Tech 100% electric
Twingo E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Renault 5
Renault 5 E-Tech 100% electric