EKOLOŠKI DIZAJN

Renault Scenic E-Tech 100% electric predstavlja predanost Grupe Renault održivom razvoju. Kao lider u ovoj domeni, vozilo koristi optimizirane postupke i sadrži minimalno 18% recikliranih materijala¹ i 24% materijala dobivenih iz kružne ekonomije²³. Na kraju svog životnog ciklusa, 90%⁴ njegove mase, uključujući bateriju, može se reciklirati putem industrijskih kanala recikliranja. Proizveden u Francuskoj te postavlja temelje za odgovorniju i sigurniju mobilnost.
kružni proces proizvodnje
Renault Scenic uključuje gotovo 40 kg reciklirane plastike u cijelom vozilu⁵. Tijekom proizvodnje, ostaci aluminija se komprimiraju i vraćaju originalnom dobavljaču, koji ih zatim ponovno integrira u proizvodni ciklus.
stvaranje eko-udobnosti
U putničkoj kabini, materijal na sjedalima i upravljaču, struktura armature i podne obloge uglavnom su izrađene od recikliranih i biorazgradivih materijala⁶. Tekstil na sjedalima sadrži 100% recikliranog materijala⁷.
baterija koja se može reciklirati
Baterija, koja je većinom reciklabilna u 65%⁸, sastoji se od 12 modula koji se mogu jednostavno zamijeniti u više od 20 centara za popravak baterija diljem Europe. Na kraju životnog vijeka vozila, ako je u dovoljno dobrom stanju, baterija se može ponovno koristiti za pohranu energije u različite svrhe.

GLAVNA AMBICIJA

podrška kružnom gospodarstvu
Dizajniranje vozila prema filozofiji kružnog gospodarstva predstavlja glavnu ambiciju Grupe Renault. Grupa namjerava biti na lider kružnog gospodarsktva koristeći tkanine, plastiku, staklo i metale koji uključuju reciklirane materijale, obnavljanjem rezervnih dijelova ili ponovnom upotrebom baterija, a do 2030. godine cilj je postizanje 33% recikliranih materijala iz recikliranja vlastitih vozila.     
NAPOMENE
¹ Prema standardu ISO 14021. 
² Uključujući materijale koji su reciklirani u skladu sa standardom ISO 14021 i proizvodne ostatke ili otpatke koji su ponovno uključeni u proizvodne procese na industrijskom postrojenju. 
³ Temeljeno na bateriji od 87 kWh, procjena koja se trenutno konsolidira. 
⁴ Većinski reciklirajući proizvod, stopa recikliranja zaokružena na 90%, stvarna vrijednost veća je od 89,72% njegove mase u skladu s Europskom direktivom 2005/64/EC o odobrenju tipa motornih vozila u vezi s njihovom mogućnošću ponovne upotrebe, recikliranja i oporabe. ⁵ tj. 17% ukupne mase termoplastike i poliuretanskih pjena prisutnih u vozilu (239 kg). 
⁶ Ovisno o verziji 
⁷ Dostupno na tehno i Alpine spirit verzijama koje predstavljaju više od 50% prodajnih prognoza za 2024. godinu. 
⁸ Većinski reciklirajući proizvod, temeljem industrijskih procesa recikliranja dostupnih u Europi do 2025. godine.

SVI DETALJI VOZILA SCENIC E-TECH 100% ELECTRIC

Scenic E-Tech 100% electric - Solarbay
Scenic E-Tech 100% electric - sigurnost

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu.

Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


OTKRIJTE OSTALE RENAULT MODELE

Renault 5
Renault 5 E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric