RENAULT SCENIC VISION

Više od konceptnog automobila.
Redefiniranje automobila za život
Renault Scenic Vision konceptni je automobil na električni pogon s produženjem dometa na vodik. Kad je riječ o okolišu, sigurnosti i inkluziji, utjelovljenje je strateških planova o održivom okolišu tvrtke Renault.    

Usmjeren na dizajn i značajke za budućnost, Renault Scenic Vision upotrebljava većinom reciklirane materijale i one koji se mogu reciklirati, vodeći tako mobilnost u novu eru.
1.
High₂-tech konceptni automobil
95%
materijala može se reciklirati
70%
recikliranih materijala
24%
dodatne vidljivosti

Dizajn u središtu

Odgovoran dizajn
Spajajući dizajn s učinkovitošću, prihvatljivim troškovima i održivim poslovanjem, Renault Scenic Vision istražuje potpuno nov način kretanja. Renault Scenic Vision uvodi novu retoriku izdašnih oblika, s mekim i strukturiranim oblinama.
 

Okoliš u središtu

Odgovoran dizajn
95 % materijala u konceptnom automobilu Renault Scenic Vision, uključujući bateriju, može se reciklirati. 70 % materijala u ovom konceptnom automobilu već je reciklirano. 100 % materijala u vozilu koji su u dodiru s putnicima reciklirano je.
Sjedala bez pigmenta i od jednog materijala – Renault Scenic Vision
Sjedala bez pigmenta i od jednog materijala
Prljavo bijeli šavovi, tkanina i spužve načinjeni su od 100 % recikliranog materijala. Budući da su bez pigmenata, jednako ih je lako reciklirati i mogu se jednostavno ukloniti iz struktura.
Pod izrađen od boca za mlijeko – Renault Scenic Vision
Pod izrađen od boca za mlijeko
Pod je izrađen od 100 % reciklirane plastike od industrijskog otpada i ostataka ambalaže za hranu (boce za mlijeko, plastične cijevi itd.).
100 % reciklirana ugljična vlakna – Renault Scenic Vision
100 % reciklirana ugljična vlakna
100 % ugljičnih vlakana u sastavu, na primjer dijelovi karoserije ili spremnika, reciklirano je iz aeronautičkog sektora.
Dijelovi načinjeni od 100 % recikliranog aluminija – Renault Scenic Vision
Dijelovi načinjeni od 100 % recikliranog aluminija
100 % aluminijskih dijelova na konzolama, u strukturnim i dekorativnim dijelovima, kućištima i kućištu baterije reciklirano je i zahtijevalo je malo strojne obrade.
70 % reciklirana plastika – Renault Scenic Vision
70 % reciklirana plastika
70 % plastike upotrijebljene za sjedala, pod, pretince, branike, pa čak i tkanine itd. reciklirano je.
Reciklirani plemeniti metali – Renault Scenic Vision
Reciklirani plemeniti metali
Platina u gorivom članku napravljena je od recikliranih katalitičkih konvertera motora s unutarnjim izgaranjem. Program „drugi i treći život” omogućuje da se nove baterije proizvedu od recikliranog litija, nikla i kobalta.

Hibridni pogon:

Vodik, struja

Uživanje u vožnji na električni pogon produženo pogonom na vodik.
NOVA GENERACIJA ELEKTRIČNOG MOTORA
Električni sinkroni motor namotanog rotora nove generacije pruža 160 kW snage bez upotrebe rijetkih zemnih elemenata. Baterija od 40 kW/h koja se može reciklirati, proizvedena u Francuskoj, upola je lakša, povoljnija i kompaktnija od onih u ekvivalentnim električnim vozilima.
PRODUŽENJE DOMETA
Kao nadopuna kapacitetima električne baterije od 40 kW/h, goriva ćelija od 16 kW produžuje njezin domet. Sa samo jednim zaustavljanjem kraćim od 5 minuta za punjenje zelenim vodikom možete voziti više od 800 km bez ponovnog punjenja. Vaš je ugljični otisak stoga smanjen.
VOZITE BEZ OGRANIČENJA
Zahvaljujući produženju na vodik nema više ograničenja dometa. Možete voziti iskorištavajući sve prednosti električnog pogona: trenutačno ubrzanje, tiha vožnja i nepostojanje vibracija. Vozilo ispušta samo vodu – stoga nema zagađivanja dok vozite.

Sigurnost u središtu

Safety coach
90 % nesreća rezultat je ljudske pogreške u kombinaciji s lošim uvjetima na cesti. Safety Coach pomaže vozaču da predvidi područja i ponašanja visokog rizika. U kombinaciji sa standardnim sigurnosnim sustavima u vozilu pomaže u smanjivanju broja nesreća do 70 %*.
*kombinacijom postotaka rizika od nezgoda izmjerenih prilagođenim sigurnosnim sustavom u vozilu i postotaka iz trenutnih standardnih sustava. Izvor:  Renault 2022
heart rate sensor - Renault Scenic Vision
Zdravstveni nadzor
Senzor otkucaja srca ugrađen u upravljač i kamera otkriva znakove zamora ili vozača.
accelerator pedal - Renault Scenic Vision
Papučica gasa
Papučica vibrira ako se otkrije opasnost kako bi se vozača navelo da skine nogu s papučice.
controlled driving - Renault Scenic Vision
Kontrolirana vožnja
Senzori ugrađeni u automobil analiziraju razne parametre (ubrzanja, tijek vožnje, nedostatak pozornost, brzinu i dr.). U slučaju potencijalno opasnih situacija aktiviraju Safety Coach.
Vidljivost poboljšana za 24 %
Kad se slike s prednje kamere projiciraju na transparentni zaslon na instrumentnoj ploči, poklopac motora nestaje iz vidnog polja vozača. Renault Scenic Vision predstavlja stvarnu prednost. Pruža 24 % veću vidljivost sprijeda za sigurniji i jedinstven doživljaj vožnje.

Čovjek u središtu

Iskustvo zvuka
Renault Scenic Vision označava početak partnerstva između Renaulta i međunarodno priznatog glazbenika i zvukovnog istraživača Jean-Michel Jarrea. “Nastojat ćemo otkriti Renaultov zvučni DNK i stvoriti prepoznatljivi Renaultov potpis.”
Otkrijte više...
konceptna vozila Renault
Konceptni automobili Renault
Iskusite inovaciju putem konceptnih automobila koji pokazuju put za buduća vozila Renault.
new range - Renault
Nova vozila
Electric ili hibrid.. Pronađite vozilo Renault koje vam najbolje odgovara.
95 % se može reciklirati: u skladu s europskom direktivom 2005/64/EC o standardima o recikliranju, a prema postojećim postupcima recikliranja za dijelove i materijale. 
70 % recikliranih materijala: Scenic Vision ne koristi nikakve sirovine i sadrži 70 % recikliranih materijala koji potječu iz postojećih recikliranih postupaka ili budućih razvojnih postupaka do 2030. godine. To je jedna od glavnih točaka kružnog dizajna koja se koristi u našim budućim vozilima. 
Prvo H2-tech konceptno vozilo: prema internoj usporednoj studiji provedenoj u ožujku 2022., ovo je prvi konceptni automobil s gorivom ćelijom od 16 kW u osobnom vozilu što produžuje doseg električne baterije od 40 kWh (tzv. range extender).