Rafale E-Tech Hybrid

CAUDRON-RENAULT RAFALE

Rafale - ime, karakter, priča

Legendarni zrakoplov, Caudron-Renault Rafale, imao je sve genetske karakteristike našeg novog vozila: jedinstvenu tehnologiju, smjelost, agilnost i dizajn. Renault Rafale je počast stručnosti, tehnologijama i viziji proizašlim iz naše povijesti zrakoplovstva i posvećen vrhunskim performansama. 
1920. zrak, željeznica, cesta
Renault ima pionirsku ulogu u razvoju motora za vozila, vlakove i zrakoplove. 
1933. korak do zrakoplovstva
Strastven prema zrakoplovstvu i utrkama, Louis Renault kupio je Caudron i osnovao Caudron-Renault. 
1934. 1934. rođenje Caudron-Renault Rafale
Povijest aerodinamike i francuskog dizajna. Ovaj "nebeski trkač", čije je ime inspirirano vjetrom, dizajniran je za sportska natjecanja
1934. utjecaj aeronautike i aerodinamike na dizajn
Rad Marcela Riffarda, inženjera koji je dizajnirao zrakoplov Caudron-Renault Rafale, koji je utjecao na dizajn vozila Renault Nervasport i Renault Étoile Filante. 
priča o uspjehu
Taj pionirski duh, ta želja za prekoračenjem granica, bila je snažno prisutna već 1930-ih, kada su "asovi" zrakoplovstva Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux i Maryse Hilsz pisali priče o uspjehu. 
Hélène Boucher
Hélène Boucher, talentirana avijatičarka, potpisala je ugovor s Caudron-Renaultom u lipnju 1934. godine. Putovanje u zrakoplovstvu nastavilo se brojnim postignućima: svjetski rekord za lake zrakoplove na udaljenosti od 1000 km; međunarodni brzinski rekord na udaljenosti od 100 km u svim kategorijama; rekord na udaljenosti od 1000 km s prosječnom brzinom od 409 km/h. 

8. srpnja 1934. završila je druga u utrci u Angersu, nakon što je sama letjela svojim Caudron-Rafaleom dvanaest sati bez prekida. Mjesec dana kasnije, za upravljačem monoplana Caudron-Renault od 140 KS (104 kW), postavila je svjetski rekord za žene u brzini od 445 km/h!     

I MNOGO DRUGIH POSTIGNUĆA...

Maryse Hilsz

Žena snažne volje za uspjehom, koja je oborila mnoge rekorde brzine i udaljenosti. 30. prosinca 1938. oborila je rekord u neprekidnom letenju sa zrakoplovom kategorije 1, na Caudron Simounu, letom za Port Etienne (Mauritanija) iz Istresa - let je bio dugačak 3230 km. 
Madeleine Charnaux
Kao zaposlenica Caudron-Renaulta postala je prva pilotkinja koja se kvalificirala za kategoriju letenja u lošim vremenskim uvjetima. Ubrzo je oborila nekoliko rekorda za upravljačem svog mlažnjaka Rafale, uključujući brzinski rekord za žene i ukupni 1000 km, rekord u solo letu na 100 km, a potom i rekord u samostalnom letu. 
Maryse Bastié

Bila je prva francuska avijatičarka koja je postavila nekoliko ženskih rekorda. Jedva mjesec dana nakon nestanka Jean Mermoz, preletjela je južni Atlantik od Dakara do Natala u 12 sati i 5 minuta, leteći samostalno u Caudronu Simounu od 220 KS, postavivši svjetski brzinski rekord za žene na tom putovanju.  
odvažnost, strast, uspjeh
Kao što je danas F1®, tako je sportsko zrakoplovstvo 1930-ih bilo laboratorij za napredna istraživanja i razvoj. Visoki standardi, inovativnost i želja za napretkom vrijednosti su koje su izdržale test vremena i danas se odražavaju u našim uredima, tvornicama i proizvodima. Renault Rafale je izvanredan primjer i rezultat toga. 

OTKRIJTE VIŠE

Rafale E-Tech hybrid - SUV coupé
Rafale E-Tech hybrid
Renault Rafale E-Tech full hybrid
informirajte me
The Originals Renault
replike zrakoplova Caudron-Renault C.450