vozila opremljena E-Tech 100% electric tehnologijom


E-Tech 100% electric - Renault
Vozila E-Tech 100% electric
E-Tech 100% electric vozila su jedno od rješenja za suvremene izazove povezane s mobilnošću. Svoju stručnost temeljimo na 10 godina iskustva u razvoju električnih vozila i svakodnevnom pružanju pomoći vozačima kroz vlastitu koncesionarsku mrežu.

Renault E-Tech 100% electric vozila pružaju užitak odzivne i uglađene vožnje, bez štetnih emisija i emisija CO2.     

5 činjenica o vozilima E-Tech 100% electric

0 emisija co2
NULTA STOPA EMISIJA CO2
Budući da naša vozila sa E-Tech 100% electric tehnologijom ne ispuštaju štetne emisije*, s njima možete ući u zone niskih emisija u gradovima u kojima one postoje.     
ekonomičnost
NISKI TROŠKOVI
Zahvaljujući ekskluzivnoj mogućnosti punjenja električnom energijom kod kuće ili na javnoj punionici, punjenje baterije vozila do punog kapaciteta trostruko je povoljnije od punjenja spremnika goriva do vrha. K tome su i sastavni dijelovi vozila dugotrajniji pa je njihovo održavanje do 30% povoljnije.     
dinamično ubrzanje
DINAMIČNO UBRZANJE
Uglađenija i odzivnija vožnja u odnosu na vozila pokretana termičkim motorom. Odzivni motor koji se ugrađuje u vozila Renault E-Tech jamči veći užitak u vožnji.     
* prema WLTP standardu
tihi rad motora
TIHI RAD MOTORA
Električno je vozilo nečujno pri pokretanju i vožnji brzinama iznad 30 km/h, što znači da u vožnji nećete osjetiti buku i vibracije.     
revolucionaran
REVOLUCIONARAN
Linija vozila E-Tech nadahnuta je našim iskustvom u konstruiranju električnih vozila. Renault potvrđuje pionirski položaj u području električnih vozila još otkako je 2012. predstavio 100% električni ZOE.     

električan način života

Život je nevjerojatno lagodan kada vozite električno vozilo. Pronađite sve odgovore na često postavljana pitanja. Pojednostavite iskustvo vožnje i olakšajte održavanje svojeg Renaulta. U odjeljku često postavljanih pitanja, kao i na našim drugim posebnim stranicama, naći ćete jednostavne odgovore na pitanja o dosegu, bateriji, vremenu punjenja i rješenjima za punjenje.     

VAŠA PITANJA O ELEKTRIČNIM VOZILIMA

ZAŠTO ODABRATI ELEKTRIČNO VOZILO?

Glavni razlozi za kupnju električnih vozila: 
 • Električna su vozila ekološki učinkovitija te za razliku od vozila pokretanih termičkim motorom ne ispuštaju CO2, plinove i čestice čađe.
 • Dobra su i za vaš novčanik: niži troškovi održavanja (električna je energija povoljnija od goriva), besplatno parkiranje u nekim gradovima, pristup zonama niskih emisija i još mnogo toga. 
 • Električna vozila ugodna su za vožnju: tihi rad motora, bez vibracija i potrebe za mijenjanjem brzina, dinamična i oštra ubrzanja i odziv.
  KOLIKI JE DOSEG BATERIJE ELEKTRIČNOG VOZILA?
  Doseg baterije ovisi o vrsti baterije, kao i o električnom motoru s kojim je povezana. Kapacitet baterije izražava se u kWh. Kapacitet baterije sličan je kapacitetu spremnika za gorivo. Ovisno o modelu vozila, njegovoj masi i dodatnoj opremi, električni motor može trošiti više ili manje raspoložive energije u bateriji. Doseg jednako tako ovisi o vanjskim čimbenicima kao što su vrsta ceste, brzina, temperatura, pa čak i stil vožnje. Budući da se vozila sa E-Tech 100% electric pogonom oslanjaju na razvojno-istraživačke inovacije, u njih su ugrađene tehnologije poput toplinske pumpe i sustava pretpripreme temperature koji pomaže povećati doseg. Renault prodaje vozila čije vrijednosti dosega odgovaraju različitim načinima svakodnevne upotrebe: 
  • Renault Megane E-Tech 100 % electric – do 480 km (WLTP) 
  • Renault Twingo E-Tech 100 % electric – do 270 km (WLTP) 

  Dobro je znati: način rada ECO, dostupan u vašem vozilu, automatski prilagođava različite postavke s ciljem povećanja dosega.Upotrebom toplinske pumpe* možete značajno smanjiti potrošnju energije pri zagrijavanju vozila te tako maksimalno povećati doseg.      

    *depending on model and version

    KOLIKO ČESTO TREBA PUNITI ELEKTRIČNO VOZILO?

    Vrijeme punjenja vozila ovisi o: 
    • samom vozilu, kapacitetu baterije i snazi ugrađenog punjača vanjskim čimbenicima, kao što je snaga punionice ili utičnice te 
    • snaga koju podržava kabel za punjenje. 


    Dobro je znati: vrijeme punjenja nije linearno. Vrijeme punjenja ovisi o statusu napunjenosti baterije i temperaturi. Na primjer, punjenje od 80% do 100% trajat će dulje: zato preporučujemo da prilikom svakodnevnog punjenja vozila na brzoj punionici izbjegavate punjenje iznad 80%. Jednako tako vodite računa o tome da razina napunjenosti ne bude niža od 15%.

      KOLIKO KOŠTA PUNJENJE ELEKTRIČNOG VOZILA?
      Cijena punjenja električnog vozila ovisi o samom vozilu, kućnoj ili javnoj punionici i cijeni električne energije.
      Za procjenu troška punjenja najprije trebate znati:
      • Gdje će se vozilo puniti? Troškovi punjenja električnom energijom kod kuće i na javnoj punionici nisu jednaki.                   
      • Kad će se vozilo puniti? Električna je energija povoljnija u satima izvan vršnog opterećenja mreže.                   
      • Tko dobavlja električnu energiju za odabranu punionicu i kakav se ugovor na nju primjenjuje? Cijene se i u ovom slučaju mogu razlikovati.       
      • Koji model vozila želite napuniti? Baš kao u slučaju punjenja spremnika benzina, punjenje baterije u cijelosti ovisi o njezinu kapacitetu.                   

       KOLIKO TROŠI ELEKTRIČNO VOZILO?
       Potrošnja električnog vozila ovisi o nekoliko čimbenika, kao što je masa vozila, vrsta ceste i stil vožnje.
       Europski ispitni postupak WLTP odražava navedene čimbenike te se na temelju njih procjenjuju vrijednosti potrošnje i dosega.
       Iako na taj način nije moguće izračunati ukupne vrijednosti svih električnih vozila, moguće je steći uvid u prosječne vrijednosti svakog modela vozila. Megane E-Tech 100 % electric troši otprilike 15,5 kWh / 100 km u ispitnom ciklusu WLTP (u usporedbi s benzinskom inačicom koja troši otprilike 6 l / 100 km).
       Zanimljivo je primijetiti da je potrošnju električnih vozila moguće kontrolirati uz pomoć raznih ugrađenih tehnologija, kao što je način rada ECO.     
        JE LI UGLJIČNI OTISAK ELEKTRIČNIH VOZILA MANJI OD UGLJIČNOG OTISKA VOZILA S TERMIČKIM MOTOROM?
        Studija koju je 21. travnja 2020. objavila europska organizacija Transport & Environment (T&E), a koja uključuje oko 50 nevladinih organizacija, potvrđuje da jest. Tom su studijom obuhvaćena vozila s različitim pogonima (dizelski, benzinski i električni) i u različitim situacijama.  Bez obzira na situaciju, rezultat je uvijek bio isti. Električna vozila ispuštaju manje CO2, a u najboljem slučaju i do 81% manje! Iako proizvodnja električnih vozila ima mnogo veći ugljični učinak od proizvodnje vozila s termičkim motorom, električna vozila pri upotrebi ne ispuštaju CO2, a emisije čestica su niske. Ugljični otisak električnog vozila smanjuje se tijekom njegova životnog vijeka.     

         OTKRIJTE

         Megane Conquest E-Tech Renault
         Ponuda vozila opremljenih E-Tech pogonskim sklopovima
         Otkrijte svu ponudu električnih i hibridnih vozila.
         Renault Megane E-Tech 100% electric
         Više o E-Tech tehnologiji
         Bogata ponuda koja uključuje ponešto za svakoga!     
         Austral E-Tech full hybrid
         Austral E-Tech full hybrid
         Kontrolirajte tehnologiju. 
         Preuzmite kontrolu.