PREDNOSTI RENAULT E-TECH 100% ELECTRIC VOZILA

NISKI TROŠKOVI
Električna vozila povoljnija su za upotrebu jer su cijene električne energije niže od cijena fosilnih goriva. Osim toga, električna vozila imaju jednostavniju konstrukciju pa je i njihovo održavanje povoljnije za do 30%.     
TIHI RAD MOTORA I DINAMIČNOST
Vožnja električnog vozila neporecivo je udobna. Dinamičan odziv i tiho, uglađeno ubrzanje jamče opuštenu vožnju.     
EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST
Električno vozilo ne ispušta štetne emisije prilikom uporabe jer ne upotrebljava fosilna goriva pa su vrijednosti emisija CO₂ i ispuštanja drugih atmosferskih onečišćivača značajnosu niže tijekom njegova životnog vijeka. Štetne emisije stvaraju se isključivo prilikom proizvodnje vozila.     

NISKI TROŠKOVI

Uporabni troškovi električnog vozila u prosjeku su tri puta niži od troškova vozila s termičkim motorom.

Električno je vozilo najisplativije rješenje za svakodnevni život: punjenje baterije do punog kapaciteta košta manje od punjenja spremnika termičkog vozila, a pri kupnji ove vrste vozila možete i ostvariti pravo na državne poticaje.  

       
E-Tech 100% electric - Renault
Poticaji za kupnju
Pri kupnji 100% električnog vozila možete iskoristiti poticaj ovisno o raspoloživim natječajima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
E-Tech 100% electric - troškovi održavanja - Renault
Manji troškovi održavanja
Električno vozilo nema filtar motornog ulja, remene ili svjećice. Jednostavniji je i ima manje dijelova, što znači da je i njegovo odražavanje do 30% jeftinije od održavanja vozila s termičkim motorom (tijekom prve tri godine).     
E-Tech 100% electric - electric daljnja prodaja
Jednostavnija daljnja prodaja
Električna su vozila pouzdana zahvaljujući dugovječnosti njihovih baterija koje ostaju učinkovite i nakon velikog broja prijeđenih kilometara. Naše su baterije pokrivene jamstvom na 8 godina odnosno 160.000 km. Osim toga, električna su vozila veoma tražena na današnjem tržištu te ih je lako preprodati.     
E-Tech 100% electric - poduzeća- Renault
Ulaganje u poduzeća
Poduzeća koja u svojoj floti imaju 100% električna vozila ostvaruju praktične i ekološke prednosti, ali i brojne uštede. Drugim riječima, kupnjom 100 % električnog vozila pametno ulažete u svoje poduzeće.

TIHI RAD MOTORA I DINAMIČNOST

Električno vozilo pruža užitak dinamične i uglađene vožnje, bez vibracija, neugodnih mirisa ispušnih plinova i buke motora.
TIHA VOŽNJA
Električni motor ne stvara buku. Budući da u unutrašnjosti nema neugodne buke, možete se opustiti i još više uživati u vožnji!           
PERFORMANSE U VOŽNJI
Za razliku od vozila s termičkim motorom, električna vozila nude odzivnije pokretanje i dinamičnija ubrzanja.
Snažno ubrzanje, bez potrebe za mijenjanjem brzina, čini vožnju uglađenom i ugodnom.     

EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST

Budući da pri upotrebine ispušta ugljične emisije i da upotrebljava obnovljive izvore energije i baterije koje se mogu reciklirati, električno je vozilo pravo vozilo budućnosti!     
POTROŠNJA
E-Tech 100% electric - potrošnja - Renault
Potrošnja
Kad usporite ili se zaustavite, električno vozilo ne troši energiju kao što to čini vozilo s termičkim motorom (koje u tim situacijama troši i do 1 l/h).
Osim toga, uz 90-postotnu učinkovitost i prikupljanje energije prilikom kočenja, električni motor mnogo manje troši u situacijama uzastopnog zaustavljanja i kretanja s mjesta te u prometnim gužvama.     
EMISIJE
E-Tech 100% electric - emisije co2- Renault
Emisije
Nema emisija. Nulta stopa emisija pri upotrebi. Bez emisija CO2 i atmosferskih onečišćivača* koji mogu naštetiti vašem zdravlju.          
*u skladu s WLTP ciklusom certificiranja

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE
E-Tech 100% electric - električna mobilnost - Renault
Obnovljivi izvori energije
Električna vozila mogu se puniti uz pomoć 100% obnovljivih izvora energije.
Brojni su ekološki načini na koje možete puniti električno vozilo: ugovaranjem opskrbe kućne punionice zelenom električnom energijom, punjenjem vozila na javnoj punionici koja upotrebljava obnovljivu energiju ili punjenjem vozila energijom proizvedenom uz pomoć fotonaponske opreme.     
PRENAMJENA I RECIKLIRANJE
E-Tech 100% electric - recikliranje - Renault
Prenamjena i recikliranje baterije električnog vozila
Životni ciklus baterije električnog vozila dijeli se na nekoliko faza. Druga faza životnog ciklusa počinje između 10. i 15. godine starosti baterije ili kada njezin kapacitet padne ispod 70%. Tada se, primjerice, može upotrijebiti za skladištenje energije koju proizvode vjetroturbine. Zatim slijedi posljednja faza životnog ciklusa baterije – recikliranje. Sve te faze potječu iz projekta Refactory, provedenog u prvim tvornicama posvećenima kružnom gospodarstvu (tvornica u Flinsu u 2021. i tvornica u Sevilli od 2023.)     

PITANJA O PREDNOSTIMA KUPNJE ELEKTRIČNOG VOZILA

VOŽNJA ELEKTRIČNIM VOZILOM: PO ČEMU JE POSEBNA?
Osjetna razlika u udobnosti koju ćete zasigurno cijeniti.
Uglađeno i dinamično ubrzanje, bez neugodnih mirisa ispušnih plinova, buke i vibracija. „Automatski” mjenjač koji se jednostavno upotrebljava i smanjuje broj potrebnih radnji u vožnji, čime vožnja postaje opuštenija i jednostavnija.

Dodatan savjet u pogledu sigurnosti: iako vozilo ne proizvodi buku, pri brzinama manjim od 30 km/h emitira se zvuk čija je svrha upozoriti pješake na približavanje vozila.
KAKO ODABRATI ELEKTRIČNO VOZILO?
Pri odabiru električnog vozila potrebno je uzeti u obzir sljedeće kriterije:
  • broj kilometara koji svakodnevno prijeđete
  • područje kojim najčešće vozite (grad, autocesta itd.)
  • zahtjevi u pogledu broja sjedala i prostora u unutrašnjosti.         
Ako često vozite autocestom, odaberite vozilo s većim dosegom jer veće brzine znače i veću potrošnju električne energije. Ako vozilo upotrebljavate za svakodnevne kratke vožnje gradom, tada vam veći doseg i neće biti tako važan.                                                
JE LI JEDNOSTAVNO PREPRODATI ELEKTRIČNO VOZILO?
Da, ali to je i očekivano, budući da su električna vozila:
  • ekonomičnije rješenje od vozila s termičkim motorom: troškovi održavanja su manji, punjenje je jeftinije, a besplatno parkiranje u gradovima postaje sve dostupnije.
  • sve u svemu, vožnja električnog vozila mnogo je ugodnija, uglađenija, tiša i dinamičnija.                   
  • osim toga, broj punionica ubrzano raste pa svoj električni autom možete jednostavno napuniti kad god poželite.                   


otkrijte

Megane Conquest E-Tech Renault
Ponuda vozila opremljenih E-Tech pogonskim sklopovima
Otkrijte svu ponudu električnih i hibridnih vozila.
Renault Megane E-Tech 100% electric
Više o E-Tech tehnologiji
Bogata ponuda koja uključuje ponešto za svakoga!     
Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech full hybrid
Kontrolirajte tehnologiju. 
Preuzmite kontrolu.