Kakav je osjećaj voziti hibridno vozilo?

Tehnologija E-TECH pruža brojne prednosti utemeljene na našoj stručnosti za električna vozila. Otkrijte sve što trebate znati o vožnji hibridnog vozila.

Je li vožnja hibridnog vozila zabavnija?

Vožnja hibrida na električni pogon

Besprijekorna električna vožnja

S potpuno električnim pokretanjem i tehnologijom optimizacije povrata energije hibridna vozila Renault osmišljena su za što dulja i što tiša putovanja u električnom načinu rada.

Tehnologija E-TECH poboljšat će ubrzanje i manevriranje radi optimalne udobnosti i upravljanja.

Hibridna vozila opremljena su automatskim mjenjačem koji upravlja brzinama, kao i izmjenom načina trakcije tako da se možete fokusirati na cestu!

Je li moguće odabrati električni ili benzinski način rada pri vožnji hibridnog automobila?

Prebacivanje hibrida na električni pogon

Pametni prekidač

Prekidač vozaču omogućuje da se prebacuje s hibridnog na električni način vožnje kada je baterija dovoljno napunjena.

Pomoću automatskog mjenjača u hibridnim vozilima moguće je mijenjati brzine i prebacivati se s hibridnog na električni način vožnje na temelju dva kriterija: pritisak na papučicu gasa i razina napunjenosti baterije.

Automobil se automatski pokreće u električnom načinu vožnje i ostaje u tom načinu dok ne dosegnete brzinu od 70 km/h do 130 km/h. Ako vam je potrebna dodatna snaga ili je razina baterije preniska, automobil će aktivirati motor s unutarnjim izgaranjem.

Gdje možete voziti hibridno vozilo?

Možete li voziti hibridno vozilo u gradu?

DA! Grad je savršen teren za hibridno vozilo. Hibridno vozilo stvoreno je za uvjete gradskog prometa te vam omogućuje električnu vožnju 80 % vremena.

Je li hibridno vozilo prikladno za duga putovanja?

DA! Vozilo na fosilna goriva domet vožnje izračunava prema razini benzina ili dizela u spremniku, dok hibridno vozilo zaista može prijeći dodatnu udaljenost. Domet vožnje ovisi o benzinskom motoru, ali i o bateriji. Baterija napaja električni motor te se puni kinetičkom energijom koja se pohranjuje tijekom kočenja ili ubrzavanja.

Može li se hibridno vozilo voziti na autocesti?

DA! Svakako je moguće voziti hibridno vozilo na autocesti.

Automatsko prebacivanje s jednog načina trakcije na drugi omogućuje vam neusporediv doživljaj vožnje. Maksimalno iskoristite hibridnu trakciju koja vam omogućuje dodatni domet vožnje, kao i aktivniji odaziv koji vam omogućuje ravnoteža između motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora.

Baterija se ispraznila? Bez panike! Motor s unutarnjim izgaranjem preuzet će kontrolu tako da možete nastaviti vožnju.

Sva vaša pitanja o hibridnim vozilima

NAŠA RENAULT E-TECH VOZILA

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više