safety by Renault

HUMAN FIRST PROGRAM

Renault automobilska sigurnost.
human first program
Poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu.
Razmjena podataka, crash testovi, opsežne vježbe... Renaultov program smanjenja broja i ozbiljnosti nesreća. 

"Human first program", razvijen u suradnji s istraživačima, stručnjacima i vatrogascima, ima samo jedan cilj: svakodnevno poboljšavati sigurnost svih sudionika u prometu.
do 27
napredna sustava pomoći vozaču
preko 60
sigurnosnih značajki
preko 2000

prijavljenih sigurnosnih patenata od 1969. godine     
preko 5000
prijavljenih sigurnosnih patenta u 17 zemalja     

RENAULT I VATROGASCI,
jedinstveno partnerstvo

Renault je educirao 5.000 vatrogasaca u 17 zemalja Europe, Azije, Afrike i Latinske Amerike. Rezultat obuke je bolje poznavanje vozila nove generacije. Renault je jedini proizvođač koji je uključio timove za spašavanje na cestama u svoj inovacijski proces i jedini koji je imenovao potpukovnika vatrogasca s punim radnim vremenom u inženjerskim timovima. Uvođenje Renault QRescue na svim modelima (standard od 2022 za sve nove Renault modele), SD Switch (na svim električnim vozilima) i Fireman Access (na E-Tech 100% electric i E-Tech plug-in hybrid vozilima) su glavni rezultati ove suradnje.     
OBRAZOVANJE
obuka vatrogasaca
Jedini proizvođač na svijetu koji je imenovao pukovnika vatrogasaca s punim radnim vremenom i jedini koji redovno surađuje s timovima za spašavanje na cestama. Renault je educirao 5.000 vatrogasaca u 17 zemalja diljem svijeta u samo nekoliko godina. Od 2023. godine su već u planu nove obuke u Europi i Latinskoj Americi.
QRESCUE RENAULT
Renault QRescue: ušteda vremena za hitne službe
Uz QR kod na vjetrobranskom i stražnjem staklu, Renault QRescue daje vatrogascima trenutni pristup "listi za spašavanje" vozila.
Vatrogascima pruža sve informacije koje su im potrebne za učinkovit i siguran rad. To može uštedjeti gotovo 15 dragocjenih minuta kada je u pitanju zbrinjavanje žrtava unutar zlatnog sata*.

* zlatni sat je onih 60 minuta koje su od presudne važnosti kada je u pitanju preživljavanje najteže ozlijeđenih.
TEHNOLOGIJA KAO REZULTAT PARTNERSTVA
Fireman Acces
Fireman Access
Iako su naše visokonaponske baterije dizajnirane da se ne pokvare u slučaju bilo kojeg intrinzičnog uzroka, požar uzrokovan vanjskim razlozima uvijek je moguć. Ako se vatra proširi na bateriju, Fireman Access - Renaultova inovacija - ukazuje na srce baterije gdje vatrogasci mogu usmjeriti vatrogasna crijeva. Time se vrijeme odziva smanjuje s nekoliko sati na deset minuta!
SD Switch
SD Switch
Kako bi se spriječio rizik od strujnog udara vatrogasaca, "SD Switch" - trenutačno isključuje akumulator iz visokonaponske mreže.       

SIGURNOST PRIJE SVEGA


U 50 godina Renault je pomogao peterostruko smanjiti broj žrtava na cestama. Kako bi kontinuirano poboljšavali sigurnost, stručnjaci iz LAB-a (Laboratorija za nesreće i biomehaniku) i 600 inženjera i tehničara konstantno uvode inovacije. Ukupno je prijavljeno više od 2000 patenata i razvijen je niz vrhunskih tehnoloških rješenja kao što su Fireman Access i SD Switch.  

MOBILNOST I SIGURNOST U BUDUČNOSTI

Budućnost sigurnosti vozila Renault

Renault politika sigurnosti na cestama podijeljena je na 5 područja: podizanje svijesti, sprječavanje, ispravljanje, zaštita i spašavanje. Inovacije su konstantne i intenzivno se radi na njima, npr. Safety score, Safety coach i Safety guardian, koji bi trebali revolucionirati sigurnost za volanom.  
KONCEPTNO VOZILO H1ST VISION
H1st vision
H1ˢᵗ vision je konceptno vozilo koje je rezultat suradnje Software République i njegovih 12 članova, a rezultat je istraživanja i razvoja koji je dio Human First Programme. 
INOVACIJE
Sigurnost koju stalno poboljšavamo
Uz praktičan pristup, Human First Program uvodi 3 „Sigurnosne“ inovacije u pomoć vozačima koje omogućuju još sigurnije sudjelovanje u prometu. 
ROADS SIMULATOR
ROADS simulator
Simulator ROADS dizajniran je za razvoj i testiranje naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS) i autonomne vožnje. Simulator ROADS je učinkovita dopuna dugotrajnim i skupim testovima sigurnosti na cestama. 

OTKRIJTE VIŠE

Renault human first
otkrijte vozila Renault