Priča o LAB laboratoriju

Više od 50 godina radi s ciljem sigurnosti svih sudionika u prometu. 
lab laboratorij logo
LAB laboratorij

Osnovan 1969. od strane grupa Renault i PSA, laboratorij LAB je laboratorij za istraživanje nesreća i biomehaniku koji istovremeno proučava ljudsko ponašanje. Svaki dan 20 stručnjaka iz obje grupe, kako Renaulta tako i PSA-a, pridonosi napretku sigurnosti na cestama.      
Renault već pola stoljeća unapređuje sigurnost svojih vozila

U posljednjih 50 godina rada, uz pomoć LAB laboratorija i inovacija na području sigurnosti, uspjeli smo smanjiti broj nesreća na cestama za petinu. Ovo je izvrstan primjer suradnje koju bi svi proizvođači vozila trebali implementirati u svoje poslovanje. 
1954: osnivanje prvog laboratorija
Osnivanje laboratorija za fiziologiju i biomehaniku u strojarskom odjelu. 
1957: prvi test za provjeru pažnje vozača tijekom vožnje

Proučavanje ponašanja vozača i analiza strategija i potreba vožnje. 
1969: Osnivanje L.A.B.

Osnivanje L.A.B. laboratorij (laboratorij za istraživanje nezgoda i biomehaniku koji istovremeno proučava ljudsko ponašanje). 
1974: BRV studija

Studija (BRV - Basic Research Vehicle) za pasivnu sigurnost. 
1978: studija "epure safety"

Dizajn prototipa koncepta, na kojem su provedena ispitivanja za zaštitu putnika od prednjih i bočnih sudara pri brzinama do 65 km/h. 
1995: PRS

Unaprijed pripremljeni pasivni sigurnosni sustav zadržavanja (PRS) na modelu Megane I s ograničenjem sile sigurnosnog pojasa. 
2001: ESP

ESP na modelima Laguna II i treća generacija PRS (adaptivni zračni jastuci). Ukupno je prijavljeno više od 2000 patenata za najsuvremenija tehnološka rješenja (Fireman Access, SD Switch, itd.). 
digitalna budućnost - Renault
za sigurniju budućnost

Naša misija je nastaviti sa strategijom smanjenja broja stradalih u prometu. Podržavajući razvoj novih tehnologija, LAB pomaže proizvođačima vozila dizajnirati sigurnosne sustave koji rade još bolje. 

otkrijte više

SD Switch i Fireman Access
SD Switch & Fireman Access
napredni sustavi za pomoć u vožnji - Renault
napredni sustavi za pomoć u vožnji