Inovacije za veću sigurnost

Renault inovacije za bolju podršku vozačima. 
Istraživanje i razvoj - safety by Renault
naša misija - smanjenje broja nesreća
Statistika fizičkih prometnih nesreća pokazuje da u više od 90% slučajeva* jedan od uzroka može biti ljudski faktor, odnosno prevelika ili neprilagođena brzina, vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova te gubitak koncentracije tijekom vožnje. 
U sklopu Human First Programa želimo razviti strategiju prevencije nesreća i učinkovitog djelovanja te ponuditi tehnološka rješenja koja će pomoći da vaša putovanja budu sigurnija. 

 *Izvor: Francuska sigurnost na cestama, 2022. 
3 inovacije za pomoć vozačima

Uz praktičan pristup, Human First Program uvodi 3 "Sigurnosne" inovacije za pomoć vozačima, koje osiguravaju još sigurnije sudjelovanje u prometu. 
Safety
Safety Score
"Safety Score" ili procjenitelj sigurne vožnje omogućuje analizu podataka o vožnji u stvarnom vremenu i predlaže smjernice za poticanje sigurnije vožnje. 
Safety
Safety Coach
Inovacija "Safety Coach" obavještava vozača o mogućim rizicima na cesti s informacijama u stvarnom vremenu. 
Safety
Safety Guardian
Inovacija "Safety Guardian"* može usporiti vaše vozilo u slučaju opasnosti i omogućiti vam sigurnu vožnju. 

 *Inovacija će biti dostupna 2024. 

Otkrijte više o Safety Score

Istraživanje i razvoj - Renault
personalizirani savjeti za sigurnu vožnju
"Safety Score“ ili evaluator sigurne vožnje analizira ponašanje vozača na temelju podataka u vozilu koje prikuplja tijekom vožnje uz pomoć senzora vozila. "Sigurnosna ocjena" stvorena je u suradnji s francuskim školama sigurne vožnje i daje relevantne smjernice prema četiri kriterija kao što su ograničenje brzine, sigurnosni razmak, držanje vozila u traku i pozornost vozača tijekom vožnje.
Ograničenje brzine
Kamera na vrhu vjetrobranskog stakla pruža informacije o prometnim propisima u stvarnom vremenu putem multimedijskog zaslona i zaslona za projekciju podataka. 
Zadržavanje vozila u prometnoj traci

Sustav s kamerom na vjetrobranskom staklu detektira prelazi li vozilo preko neprekinute ili isprekidane crte bez upotrebe žmigavaca te sugerira vozaču informacije kako optimalno prilagoditi stil vožnje. 
Sigurnosna udaljenost

Sustav upozorenja na sigurnosni razmak koristi senzor na prednjem dijelu vozila. Prednji senzor izračunava sigurnosni razmak i aktivira zvučno i vizualno upozorenje u slučaju sudara. 
Praćenje ponašanja vozača
Senzori na upravljaču će na temelju vaših reakcija detektirati mogući gubitak pažnje i sustav će vam predložiti da napravite pauzu u vožnji. 

otkrijte više o safety coach

Istraživanje i razvoj - Renault
Savjeti prilagođeni vašem stilu vožnje
Inovacija "Safety Coach" dizajnirana je za pružanje savjeta koji pokrivaju glavne pokazatelje rizika identificirane tijekom vožnje. Svrha inovacije "Safety Coach" je potaknuti vozača na sigurniju vožnju. 
pregled opasnih područja

Uvijek ažuran navigacijski sustav Google Maps s informacijama u stvarnom vremenu pruža vam bezbrižnost tijekom vožnje, čak i ako izgubite mrežnu vezu, te vas upozorava na opasna područja na putu. 
SAVJETI U KOMBINACIJI SA SAFETY SCORE
Safety Coach pruža relevantne smjernice za sigurniju vožnju. Procjena sigurnosne ocjene radi se prema četiri kriterija kao što su ograničenje brzine, sigurnosni razmak, držanje vozila u prometnoj traci i pozornost vozača tijekom vožnje te područja potencijalnog rizika na cesta.
SAFETY COACH PREPORUKE
Za maksimalnu učinkovitost vožnje, Safety Coach nudi vam praktične savjete kao što su: 
 • za poboljšanje kriterija poštivanja propisanih ograničenja brzine predlaže uključivanje limitatora brzine tijekom vožnje; 
 • za poboljšanje kriterija održavanja pažnje vozača u vožnji predlaže uključivanje sustava upozorenja na nenamjerno napuštanje voznog traka i sustava za zadržavanje vozila u voznom traku. 
   SAFETY COACH SUSTAV NAGRAĐIVANJA VOZAČA

   Sustav nagrađivanja Safety Coach za vozače koji "igraju prema pravilima" funkcionira tako da vas upućuje da se prijavite za e-novosti i dobijete dodatne pogodnosti dostupne vozačima Renaulta. 

   otkrijte više

   napredni sustavi za pomoć u vožnji - Renault
   napredni sustavi za pomoć u vožnji
   konceptna vozila - Renault
   konceptna vozila
   Novi Renault Scenic E-Tech 100% electric
   novi Renault Scenic E-Tech 100% electric