H1st vision

inovacije za sigurnost svih sudionika u prometu
H1st vision - konceptno vozilo - Renault
naša vizija sigurnije mobilnosti budućnosti
H1 st vision je kolaborativni konceptni automobil tvrtke Software République i njenih 12 članova. Utjelovljuje istraživanje i razvoj Renaultovog programa Human First. 

Konceptni automobil sadrži 20 funkcionalnih inovacija, dostupnih u konceptnom automobilu i njegovom digitalnom blizancu, te nudi pogled na mobilnost budućnosti, s tehnologijama osmišljenim za povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu. 
 

tehnologija za ljude


H1st vision neprestano razmjenjuje podatke sa svojom okolinom. To nazivamo smart city 4.0, pametni grad koji se sastoji vozila i sudionika u prometu, koji su u neposrednoj opasnosti na cesti. Umjetna inteligencija oslanja se na podatke koje u stvarnom vremenu bilježi s cestovnih karata , vremenske podatke i podatke koji dolaze iz drugih vozila kako bi analizirala vjerojatnost nesreće i otkrila bilo koju vrstu opasnosti poput nesreće, kvara na cesti ili čak poledice. 
ZAŠTITA RANJIVIH SUDIONIKA U PROMETU
H1st vision - tehnologija- Renault
zaštita ranjivih sudionika u prometu u stvarnom vremenu
Zaštita svih sudionika u prometu, ne samo vozača, glavni je prioritet za Renault. Koristeći podatke u stvarnom vremenu prikupljene i analizirane putem V2X* tehnologije, H1 st  vision upozorava vozača na potencijalne opasnosti zbog niske ili nikakve vidljivosti, kada se, na primjer, približava prijelazu, školama i autobusnim stanicama.

 *vozilo za sve: vozilo koje komunicira s okolinom,

 komunikacijski sustav koji vozilu omogućuje razmjenu informacija s okolinom (druga vozila, infrastruktura, pješaci) 

UPOZORENJE O VREMENU DOLASKA HITNE POMOĆI
H1st vision - tehnologija - Renault
upozorenje o vremenu dolaska vozila hitne pomoći


U hitnim slučajevima svaka minuta je važna za one koji prvi reagiraju. Kako bi uštedio vrijeme, H1 st vision opremljen je uređajem koji vozaču šalje signal koji dovoljno unaprijed naznačuje približavanje vozila hitne pomoći. Sva dotična vozila primaju upozorenje u isto vrijeme. Vozači mogu predvidjeti i olakšati dolazak hitnih službi. 
UPOZORENJE O RIZIČNOJ ZONI
H1st vision - tehnologija - Renault
upozorenje o rizičnoj zoni

Kako bi zaštitio sve sudionike u prometu, H1 st vision upozorava vozača kada se približava zoni koja se smatra opasnom, prikazujući upozorenje na središnjem zaslonu kako bi povećao njihovu svijest. Ova se inovacija temelji na statistici nesreća, karakteristikama ceste i okolišu (smanjena vidljivost, križanja), kao i informacijama u stvarnom vremenu koje prenose infrastrukture, druga vozila i sudionici u prometu. 
auto koji poznaje sam sebe
H1st vision opremljen je revolucionarnim virtualnim senzorima koji mogu procijeniti razinu istrošenosti i učinkovitost rada svih komponenti automobila u stvarnom vremenu. Može generirati vlastiti zdravstveni status*, koji se može prenijeti na pametni telefon, uključujući opis automobila, povijest ili simulaciju tehničkog pregleda, status ažuriranja GPS navigacijskog sustava itd.

*zdravstveno stanje: vitalno stanje vozila 

**zdravstveni certifikat: potvrda o zdravstvenoj ispravnosti vozila 


tehnologija za zdravlje

ASISTENT ZA PRAĆENJE ZDRAVLJA
H1st vision - zdravlje- Renault
auto koji brine o vama
H1st vision vodi računa o tome da je vozač u pravom raspoloženju. Unutarnja kamera i mikrofon H1st  visiona omogućuju prepoznavanje raspoloženja vozača analizirajući njihov glas i izraze lica. Ovisno o otkrivenom raspoloženju, H1st vision prilagođava svjetlosni ambijent unutar konceptnog automobila i može predložiti vježbe disanja ako je vozač pod stresom. 
ASISTENT ZA ZDRAVLJE U STVARNOM VREMENU
H1st vision - zdravlje- Renault
tehnologija za vaše zdravlje
H1st vision prati zdravlje vozača. Senzori na upravljaču djeluju kao elektrokardiogram koji mjeri otkucaje srca i srčani ritam vozača. Drugi senzor na sigurnosnom pojasu analizira brzinu disanja. Nakon analize, H1 st vision obavještava vozača o nj egovom trenutnom zdravstvenom statusu i predlaže preporuke za njegovo poboljšanje. U slučaju bilo kakvog odstupanja u navedenim podacima, predlaže zaustavljanje i kontaktiranje liječnika video pozivom. U područjima gdje nema pokrivenosti mrežom, poziv će se obavljati putem satelita.

ZVUČNO ISKUSTVO

H1st vision pruža hi-fi surround zvuk preko 16-kanalniog hi-fi sustava. Ova inovativna tehnologija putem prostornog mikrofona identificira tko govori u kabini. Vozač uživa u vlastitoj audio intimi uz mogućnost korištenja visokotonaca smještenih u naslonu za glavu. Postoji mogućnost telefoniranja i primanja zvučnih upozorenja izravno u naslon za glavu. Ovaj sustav osigurava mir i tišinu ostalim putnicima. 

sigurnosni pristup za sve

1. Sigurna registracija profila brza je i jednostavna: ime, visina, fotografija lica i snimanje hoda svakog korisnika. 
2. Prepoznavanje položaja tijela na udaljenosti do 6 m (lijeva stražnja kamera) i prepoznavanje lica do 3 m (središnja kamera).
3. Pozdrav avatara Software République koji poziva vozača ili putnika da uđe u vozilo. 
4. Jednostavno "da" dovoljno je da se otvore vrata. Kabina se prilagođava obliku vozačeva ili suvozačeva tijela.
5. Kamera na središnjem retrovizoru identificira putnika, pali automobil u skladu s pohranjenim dopuštenjima.

OTKRIJTE VIŠE

Human first program - Renault
Human First Program
konceptna vozila - Renault
konceptna vozila
Renault vozila
ponuda Renault vozila