vožnja na električni pogon novim vozilom Renault Megane E-Tech 100% electric

Pojednostavnite svoju svakodnevnicu – vozite na električni pogon.

stručno znanje u području električnih automobila marke Renault

napredna električna tehnologija
Sve najnovije inovacije dostupne su u vozilu Megane E-Tech 100% electric s novom platformom CMF-EV. Čekaju vas potpuni užitak u vožnji i učinkovitost zahvaljujući:
  • bateriji od 60 kW/h uparenoj s električnim motorom s 220 KS
  • prvoj tehnologiji za termalno upravljanje tvrtke Renault koja hladi koristeći vodu.
redizajnirana unutrašnjost
Megane E-Tech 100% electric projektiran je za vašu udobnost. Njegova baterija od 108 mm, najtanja na tržištu, i njegov kompaktni motor oslobađaju prostor na prednjem kraju, što pruža 33 l prostora za pohranu i pretinaca.

Imali smo na umu vaše suputnike. Duži međuosovinski razmak i izostanak mehaničkih elemenata (kao što je mjenjač) omogućuju ravni pod i udobnu prostranost za noge.
očaravajuća vožnja
Osim novog električnog motora, Megane E-Tech 100% electric nudi bolju distribuciju težine šasije i nisko gravitacijsko središte.

Plovite krajolicima u potpunoj električnoj tišini. Uživajte u dinamičnim, linearnim i moćnim ubrzanjima svaki put, bez trzaja i vibracije. Ručice na upravljaču podižu užitak u vožnji na sljedeću razinu.

baterija i domet vožnje

Koliko kilometara mogu prijeći vozilom Megane E-Tech 100% electric?
Uz bateriju od 60 kW/h vozite do 480 km* WLTP u mješovitom ciklusu i do 300 km na autocesti s cjelovitim punjenjem.

* Dostupno na verzijama equilibre, techno in iconic. Više informacija bit će dostupno od veljače 2022.
Kako mogu optimizirati domet vožnje svoje baterije?
Megane E-Tech 100% electric opremljen je sustavom regenerativnog kočenja. Kad vozilo zakoči ili uspori, utrošena energija oporavlja se kako bi napunila vašu električnu bateriju i produžila njezin domet vožnje.

K tome, iskoristite prednosti povezanih usluga sa sustavom openR link s ugrađenom uslugom Google kako biste optimizirali domet vožnje u stvarnom vremenu i sigurno se služili navigacijom.
Kako da odaberem verziju koja mi najbolje odgovara?
Dostupan s baterijom od 40 kW/h ili 60 kW/h, Megane E-Tech 100% electric prikladan je za sve svrhe.

Odaberite svoju verziju na temelju broja kilometara koje prelazite dnevno, vrsti putovanja na koja idete i stilu vožnje.

Baterija od 40 kW/h trebala bi biti upravo ono što trebate za vožnju po gradu i izvan njega ili kao drugo vozilo za kraća putovanja (kraća od oko 80 km dnevno). Odlučite se za bateriju od 60 kW/h za raznovrsniju vožnju, uključujući vožnju autocestom, odnosno za izlete vikendom ili kampiranja.
Vozim na duge pruge. Je li Megane E-Tech 100% electric pravi izbor za mene?
Megane E-Tech 100% electric savršeno je prikladan za duga putovanja jer ima bateriju od 60 kW/h i snagu punjenja do 130 kW/h. Ima domet vožnje do 480 km WLTP* u kombiniranom ciklusu i do 300 km na autocesti.

Planer rute za električna vozila
savršen je pomoćnik na dugim putovanjima. Aktivirajte ga u svojem multimedijskom sustavu da biste isplanirali rutu. Planer rute pomaže vam da se prilagodite uvjetima vožnje u stvarnom vremenu i dostupnim postajama za punjenje

* Dostupno na verzijama equilibre, techno in iconic. Više informacija bit će dostupno od veljače 2022.
Utječe li upotreba tehnologije u vozilu na domet vožnje?
Elektronički uređaji imaju minimalan utjecaj na domet vožnje vozila Megane E-Tech 100% electric. Da biste optimizirali dnevni domet vožnje, usvojite dobre navike i razvijte opušteniji i energetski učinkovitiji stil vožnje!

punjenje

Gdje mogu napuniti Megane E-Tech 100% electric?
Punjenje vozila Megane E-Tech 100% electric:
  • kod kuće koristite kućnu utičnicu ili kućnu punionicu.
  • na cesti stanite na jednoj od mnogih javnih postaja za punjenje. Žuri vam se? Isprobajte brze DC punionice. Koristite planer rute da biste locirali najbližu točku za punjenje.
Koliko traje punjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Vrijeme punjenja ovisi o odabranoj konfiguraciji.
Standardno punjenje (7 kW AC): kod kuće ili na javnoj postaji, Megane E-Tech 100% electric puni se za domet vožnje do 50 km u roku od 1 sata, stoga možete potpuno napuniti bateriju preko noći (od 7 do 10 sati, ovisno o bateriji). Standardni način punjenja kompatibilan je i sa svim javnim postajama za punjenje osim s postajama za brzo punjenje istosmjernom strujom (većinom na autocesti).

Pojačano punjenje (22 kW AC): iskoristite maksimalnu snagu punjenja javnih gradskih punionica (većina gradskih punionica dopušta punjenje od 11 kW ili više) i dobivate do 160 km vožnje za 1 sat. Baterija se puni za 4 sata.

Superpunjenje (7 kW AC + 130 kW DC): osim standardnog načina punjenja za svakodnevnu vožnju, ovaj dodatni način punjenja (DC 130 kW) omogućuje vam da iskoristite prednosti postaja za punjenje velike snage dostupnim u mrežama autocesta. Napunite bateriju za domet vožnje do 300 km WLTP u 30 minuta.

Optimalno punjenje (22 kW AC + 130 kW DC): da biste u potpunosti iskoristili prednosti javne infrastrukture za punjenje i napunili bateriju za domet vožnje do 150 km u roku od 1 sata. U potpunosti ponovno napunite bateriju u roku od 4 sata.
Mogu li napuniti bateriju iako nije prazna?
Baterija vozila Megane E-Tech 100% electric nema "memorijski efekt". Opremljena je litij-ionskom tehnologijom i najbolja je na tržištu. Optimizira domet vožnje.

To znači da možete puniti po potrebi, čak i djelomično, bez opasnosti od narušavanja performansi.
Kako mogu zakazati punjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Na daljinu kontrolirajte razinu napunjenosti svojeg vozila Megane E-Tech 100% electric pomoću aplikacije My Renault.

Baterija treba punjenje? Kod kuće aktivirajte punjenje svojeg vozila na daljinu pomoću pametnog telefona.

kabeli i postaje

Koji kabel mogu koristiti za punjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Vrsta kabela koji trebate koristiti ovisi o verziji vozila Megane E-Tech 100% electric.

Vaš Megane E-Tech 100% electric opremljen je kabelom tipa 3 kao standardom. Taj kabel možete priključiti u Električnu kućnu punionicu kod kuće ili na bilo kojoj javnoj postaji za punjenje.

Ako točka za punjenje nije dostupna ili trebate povremeno upotrijebiti standardnu kućnu utičnicu od 2,3 kW, nabavite kabel tip 2 "Flexicharger"* za svoj Megane E-Tech 100% electric. Za potpuno punjenje vozila putem tog kabela potrebno je između 20 i 30 sati.

Verzije sa superpunjenjem i optimalnim punjenjem opremljene su brzim punjačem (DC 130 kW) kao standardom. Kompatibilan je s postajama za punjenje visoke snage dostupnim u mrežama autocesta. Za taj način punjenja nije potreban dodatni kabel: kabeli su izravno priključeni za postaju za punjenje, baš kao na benzinskoj pumpi.

* Dostupno kao opcija uz sve verzije.
Mogu li priključiti Megane E-Tech 100% electric u kućnu utičnicu?
Upotrijebite kabel tip 2 "Flexicharger"* da biste priključili Megane E-Tech 100% electric u standardnu kućnu utičnicu od 2,3 kW. Taj način punjenja prikladan je za povremenu upotrebu ili kad je željena točka za punjenje nedostupna. Za potpuno punjenje vozila potrebno je između 20 i 30 sati.

Kao brže, sigurnije rješenje instalirajte Električnu kućnu punionicu jedinicu od 7 ili 22 kW!

* Dostupno kao opcija, kompatibilno sa svim verzijama 100 % električnog vozila Megane E-Tech.
Kako mogu pronaći javne postaje za punjenje?
Povežite se s Google kartama u svojem Megane E-Tech 100% electric i pustite navigaciji da vas dovede do najbliže postaje za punjenje.

Planer rute za električna vozila omogućuje vam organiziranje stanki i punjenja kako biste bezbrižno stigli na svoje odredište. Pokazat će vam čak i snagu punjenja i cijenu.

troškovi i održavanje

Koliko košta ponovno punjenje?
Umnožite ukupni kapacitet svoje baterije s cijenom kilovatsata. Premda prosječni troškovi punjenja ovise o određenim kriterijima (razina napunjenosti baterije, dobavljač električne energije, vrsta kabela), svejedno možete imati relativno točnu procjenu troška punjenja.

U Europi prosječan trošak punjenja na 100 km procjenjuje se na između 2 i 4 eura, ovisno o državi.
Koje su prednosti Megane E-Tech 100% electric u smislu održavanja?
Uz Megane E-Tech 100% electric održavanje je lako – nema više zamjena ulja ili remena!

Isto vrijedi i za kočione pločice i diskove. Njihov je radni vijek znatno duži jer regenerativno kočenje omogućuje rjeđu upotrebu papučice kočnice.

električno vozilo uživo

Kakav utjecaj Megane E-Tech 100% electric ima na okoliš?
U liniji E-Tech Renault se posvetio smanjenju ugljičnog otiska.

Kombinirajući inovaciju i performanse, motor vozila Megane E-Tech 100% electric pomaže vam da smanjite svoj ugljični otisak uz nulte emisije CO2 tijekom vožnje. Čak i kad uzmete u obzir proizvodnju baterije i proizvodnju struje u europskim zemljama tijekom radnog vijeka vozila, električni motori i dalje nadmašuju vozila na konvencionalna goriva.

Megane E-Tech 100% electric pronašao je i druge načine za smanjivanje svojeg utjecaja na okoliš koristeći:
  • reciklirane tkanine
  • određene plastične dijelove, kao što su niži putnički prostor ili struktura instrumentne ploče
  • mjere implementirane tijekom proizvodnje, u usporedbi s vozilom na konvencionalna goriva.
Koliki je radni vijek baterije vozila Megane E-Tech 100% electric?
Baterija vozila Megane E-Tech 100% electric projektirana je tako da traje tijekom cijelog radnog vijeka vašeg vozila.

Štoviše, Renault vam nudi 8-godišnje jamstvo odnosno jamstvo za 160.000 km, za 70% razine inicijalnih performansi vaše baterije.

Prijavite se u aplikaciju My Renault da biste vidjeli certifikat o stanju svoje baterije.

svi detalji vozila Megane E-Tech 100% electric

Megane E-Tech 100% electric – dodatna oprema
Megane E-Tech 100% electric – verzije

Slike na internetskoj stranici www.renault.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu.

Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. To se, među ostalim, odnosi na 10“ informativni zaslon s instrumentima i prikazom navigacije, bežično punjenje pametnog telefona, poziv u nuždi i povezanu navigaciju. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.


otkrijte ostale Renault modele

Megane Conquest
Megane Conquest
Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech full hybrid
Espace
Espace E-Tech full hybrid