nova vozila Renault

Na hrvatsko tržište stigao je novi Renault Clio!

Na hrvatsko tržište stigao je novi RENAULT CLIO!

Renault Clio žari i pali još otkako je prvi put sišao s trake 1990., a dosad je u svijetu prodan u 16 milijuna primjeraka! Taj omiljeni automobil Francuza oborio je međunarodni rekord u prodaji te je dvaput proglašen Europskim automobilom godine. Dosad je predstavljen u pet generacija te slovi za jedan od najlegendarnijih gradskih automobila! Clio sada stiže u novom revolucionarnom izdanju koje savršeno ilustrira Renaultovu strategiju Nouvelle Vague . Stil novog modela još je primamljiviji i elegantniji, a njegova upečatljiva i nadasve chic unutrašnjost ilustrira novi dizajnerski smjer marke. Tehnološki napredan prednji kraj odiše snagom, u cijelosti obnovljen svjetlosni potpis utjelovljuje identitet marke, a zategnute, precizne i aerodinamične linije daju posebnu emocionalnu dimenziju ovom dinamičnom i upečatljivom statusnom simbolu. Poboljšana je i tehnološka oprema, pa tako sve inačice novog modela imaju digitalnu instrumentnu ploču. Novi Clio nudi najširu paletu motora u klasi, usklađenu s potrebama različitih kupaca i vremenom u kojem živimo.

Isprva dostupan s nizom benzinskih i dizelskih motora, Clio se s vremenom prilagodio potrebama i očekivanjima kupaca koji traže štedljivije vozilo koje manje zagađuje. Godine 2020., Clio je po prvi put postao dostupan s elektrificiranim hibridnim pogonom koji je sada neizostavni dio Renaultove ponude. 

Kao i njegovi prethodnici, novi Clio teži utjeloviti duh vremena i udovoljiti specifičnim zahtjevima najšireg kruga kupaca, kako privatnih tako i profesionalnih: ponuda motora nove generacije Clija (benzinski, dizelski, plinski) osnažena je ključnom pogonskom tehnologijom marke – motorom E-Tech full hybrid snage 145 KS koji pruža čisti užitak u vožnji uz malu potrošnju (4,1 l / 100 km). 

Novi je Clio dostupan s više razina opreme, uključujući novu inačicu Esprit Alpine koja se svojim jedinstvenim sportskim, tehnološkim i profinjenim izgledom te dinamičnošću savršeno uklapa u strategiju Renaulution. 

U želji da ponudi najbolju povezivost u klasi, novi je Clio bogato opremljen tehnologijama koje pojednostavnjuju vožnju. Povrh toga, korisnicima pruža digitalno iskustvo na kakvo su naviknuli u svakodnevnom životu. Zahvaljujući multimedijskom sustavu Renault EASY LINK i bežičnom povezivanju pametnog telefona, postavkama sustava MULTI-SENSE i 20 sustava za pomoć u vožnji, novi je Clio intuitivniji i povezaniji no ikad te se s razlogom može zvati pravim „automobilom za život”.

Što je sve promijenjeno u njegovu vanjskom i unutarnjem dizajnu, kakve novitete donosi u opremi te koje su mu cijene pogledajte u kompletu za medije.