nova vozila Renault

Renault Megane E-Tech electric s 5 Euro NCAP zvjezdica

Novi Megane E-Tech Electric upravo je osvojio 5 zvjezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022. Novi Megane ocijenjen je s 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu djece zahvaljujući konstrukciji koja pruža iznimnu zaštitu i čak sedam zračnih jastuka. U kategoriji zaštite osjetljivih sudionika u prometu ostvario je ocjenu 65 %, a u kategoriji sustava za pomoć u vožnji 79 %.

Povrh elemenata koje ocjenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric oslanja se i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina suradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Pristup za vatrogasce i QR kod dio su mjera koje osiguravaju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Općenito je briga za sigurnost korisnika u prometu i zaposlenika na radnom mjestu jedan od tri stupa (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se provodi u okviru strategije Renaulution.Na vjetrobranskom staklu novog Meganea E- Tech Electric nalazi se i naljepnica s QR kodom. Namijenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je riječ o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (primjerice lokaciji baterije i zračnih jastuka, mjestima za brzo i sigurno rezanje) – što vrijeme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!