nova vozila Renault

Renault Austral - skica vanjskog izgleda

Vrijeme je za posljednju najavu uoči službenog predstavljanja na digitalnoj svjetskoj premijeri koja će se održati 8. ožujka. Već smo ga mogli vidjeti u kamuflažnom izdanju, otkrio nam je i djelić svoje otmjene unutrašnjosti, a posljednja najava modela stiže u obliku skice.

Novi Renault Austral sportsko je, senzualno i tehnološki napredno vozilo sa svim odlikama tradicionalnog SUV-a. Njegovi dizajneri odlučili su mu udahnuti snažnu osobnost, spoj elegancije i snage koji utjelovljuje strategiju Renaulution kojom se Renault želi pozicionirati kao marka koja nimalo ne zaostaje za trendovima. 

Sve odlike tradicionalnog SUV-a

Novi Austral izgleda vrlo moderno. Njegovi veliki naplatci naglašavaju mišićavu siluetu linije poklopca motora koja se slijeva prema lukovima blatobrana, dajući mu dojam snage i karaktera. Novi Austral ima sve što očekujete od SUV-a: prednju i stražnju zaštitu podvozja te bočnu zaštitu i letvice u kontrastnoj boji, dojmljiv razmak od tla i visoku bočnu liniju koja povećava sigurnost vozača i putnika.

Agneta Dahlgren, direktorica projekta Renaultova Odjela za dizajn: "Promatran izvana, Renault Austral odražava novi senzualno-tehnološki dizajn marke koji se ogleda u spoju istaknutih oblina, zaokruženih ramena, isturenih bočnih strana i suptilnih tehnoloških detalja poput naprednih prednjih svjetala koja upotpunjuju njegov prepoznatljiv dizajn."

Odvažan prednji kraj i upečatljiv svjetlosni potpis

Prednji kraj novog Australa odiše živahnošću i elegancijom. Kromirana vodoravna linija proteže se preko velike prednje maske s uzorkom šahovnice sve do prednjih svjetala. Taj element dizajna vizualno povećava prednji kraj vozila, čineći ga istovremeno elegantnim i dotjeranim. 
Novi središnji logotip Nouvel’R daje do znanja da je riječ o suvremenom vozilu.
Linearna LED svjetla novog Australa posebno su suvremena, a svoju pripadnost Renaultovoj ponudi prednji kraj dokazuje svjetlosnim potpisom u obliku slova C. Osvježeni svjetlosni potpis naglašava tehnološki dojam automobila, njegov karakter i sportski dizajn. 

Neviđene proporcije i aerodinamičnost

Australove dimenzije, kao i nagib stražnjeg stakla, pojačavaju dojam prostranosti, robusnosti i dinamičnosti, dok mu izbočene gornje linije lukova blatobrana daju posebnu strukturu. 
Uzduž donjeg dijela karoserije i prema poklopcima kotača proteže se profilirana linija koja njegovu siluetu čini isklesanom i dinamičnom.  
Okvir krovnih nosača od brušenog nehrđajućeg čelika uzdiže se iznad bočnih prozora te naglašava padajuću liniju krova i staklene površine koji zajedno tvore dinamičan luk koji se proteže prema poklopcu prtljažnika. 
 Središnji i bočni usisnici zraka na prednjem odbojniku, padajuća krovna linija i profilirane bočne strane očigledan su dokaz njegove aerodinamičnosti. 

Digitalna svjetska premijera novog Australa održat će se u utorak 8. ožujka 2022. u 9:30 h.