nova vozila Renault

Renault Austral - naznake vanjskog dizajna

Pod velom svijetlih i tamnih boja naziru se elegantne i mišićave linije Australa. Gilles Vidal, direktor Renaultova odjela za dizajn, otkriva nam kako se kalio izgled najnovijeg SUV-a kojim renault nastavlja osvajati C-segment.

"Elegantan i tehnološki napredan": tim je riječima Gilles Vidal, direktor Renaultova odjela za dizajn, opisao Austral – najnoviji C-SUV marke Renault. Zadržavajući prepoznatljive karakteristike modela iz aktualne ponude, timovi dizajnera nastojali su stvoriti istinski suvremeno, elegantno i luksuzno vozilo.

Privlačan i kvalitetan dizajn

Dizajneri su zadržali temeljne karakteristike koje SUV-ove čine toliko privlačnima (proporcije, omjere, prevjese, dimenzije kotača) i povrh toga isklesali mišićava ramena zbog kojih novi model djeluje posebno snažno. Rezultat je SUV koji je istovremeno pun karaktera i uglađen. Oštre linije, atletska građa i suvremen stil zaslužni su za upečatljive proporcije zbog kojih novi Renault Austral istovremeno djeluje robusno i okretno.

Dizajn Renaultovih vozila dugo je bio nadahnjivan senzualnošću živog svijeta, a sada ulazi u novu eru. Primjer su toga linije koje se protežu iznad lukova blatobrana, čime odaju nov pristup strukturnom oblikovanju te omogućuju izgradnju snažnog i oštrog profila. Snažne i dinamične linije Australa odraz su novog dizajnerskog jezika marke.

"Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi djelovao dinamično i elegantno. Njegova kvaliteta vidljiva je već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je uglađenijom kako biste već pri prvom susretu s automobilom stekli dojam kvalitete." - Gilles Vidal, direktor dizajna za Renault

Među dojmljivim stilskim obilježjima novog Renaulta Austral izdvaja se čista profilirana linija koja se proteže donjim dijelom karoserije i slijeva prema prednjem kraju, zbog čega ostavlja dojam dinamičnosti. Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju odmak od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravnini s tlom. Promatran s boka, Austral djeluje kao da je spreman na skok, odnosno kao da se kreće čak i kada miruje. 

Suvremen i tehnološki napredan SUV

Tehnološko bogatstvo novog Australa najbolje otkrivaju upečatljiva prednja i stražnja svjetla. Dva velika stražnja svjetla u obliku slova C na fantastičan se način stapaju sa središnjim logotipom. Dizajn prednjeg kraja u jednakoj mjeri privlači svjetlima i detaljima na prednjoj masci. Svjetla s tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo dosad mogli vidjeti samo u Méganeu E-TECH Electric, izrađena su od pleksiglasa te sadržavaju linije i uzorke koji su urezani izravno u površinu i sam pleksiglas. Kada se uključe LED svjetla, urezane linije kao da oživljuju obasjane prepoznatljivim kristalnim sjajem.

Upravo su ta tehnološka vještina i želja za izvrsnošću bile nit vodilja u oblikovanju novog Renaulta Austral.