Domet vožnje i vrijeme punjenja

Simulirajte domet vožnje i vrijeme punjenja baterijeMegane E-Tech 100% electric

Odaberite kapacitet baterije (40 ili 60 kWh) i stanje baterije (početnu razinu napunjenosti baterije i očekivanu razinu napunjenosti na kraju putovanja u postotku) kako biste dobili simulaciju vremena

Prilagodite postavke svojeg 100 % električnog vozila Megane E-Tech i ciljanu razinu napunjenosti da biste izračunali potrebno vrijeme punjenja za sve vrste stanica za punjenje.

O dosegu vožnje potpuno novog vozila E-Tech 100% electric
Vrijednosti dosega prikazane na ovom simulatoru temelje se na prosječnim inačicama i prosječnom korištenju automobila te se mogu razlikovati ovisno o razini opreme. Simulator uzima u obzir prosječnu brzinu (umjesto konstantne brzine) što znači da brzina vozila uključuje različite intervale usporavanja i ubrzanja povezane s odgovarajućim rasponom brzina: prosječna brzina na autocesti je postavljena na 110/120 km/h (umjesto 130) i od 20 do 30 km/h (umjesto 50) u gradskom okruženju.

Kako očitavati rezultate za vrijeme punjenja

Kompatibilnost s nekim infrastrukturama za punjenje (primjerice, brzi punjači istosmjerne struje koji omogućuju brže vrijeme punjenja) ovisi o razini opremljenosti vašeg automobila. Posjetite konfigurator automobila kako biste odabrali značajke punjača koje odgovaraju vašoj vrsti upotrebe.Vremena punjenja mjere se u optimalnim temperaturnim uvjetima (>20 °C)

Preciznost u izračunima troškova punjenja i uštedi goriva
Simulator dosega automatski pristupa podacima o kapacitetu baterije Méganea E-Tech 100% electric (40 ili 60 kWh) kao i dosegu korištenom u izračunima. Kliknite na prvu karticu za ponovni pristup ovim parametrima. Cijene električne energije i goriva ili cijene na temelju prosječnih ponuda naših partnera i internih odjela. Cijena električnog punjenja izračunava se prema kapacitetu baterije, omjeru između izračunatog dosega i godišnje kilometraže te cijene električne energije. Izračun uzima u obzir oko 10 % gubitka energije između vozila i punionice. Cijena punog spremnika benzina za isti doseg temelji se na godišnjoj kilometraži, zadanoj ili personaliziranoj mješovitoj potrošnji, kao i na zabilježenoj prosječnoj ili personaliziranoj cijeni. Ove cijene na temelju električne energije i punionica su okvirne i mogu se slobodno mijenjati u skladu s cijenama u vašoj blizini ili u vašem ugovoru o opskrbi električnom energijom.

Megane E-Tech 100% electric – punenje

Čimbenici koji mogu utjecati na domet vožnje

Domet vožnje vozila Megane E-Tech 100% electric promjenjiv je zbog mnogih čimbenika kao što su vremenski uvjeti, stil vožnje i broj putnika u vozilu. Izbor modela vozila i dodatne opreme također utječe na masu vozila, a time i na domet vozila. Da biste prikazali stvarni domet vozila, isprobajte simulator u nastavku, koji također uključuje uvjete vožnje u izračunu dometa.

 

Dobitna kombinacija: brzo punjenje i domet

Prilikom planiranja duljeg putovanja, ključni čimbenici koje treba uzeti u obzir su domet i mogućnosti punjenja vozila. Pronađite kompromis koji zadovoljava vaše potrebe. Primjer 500 km dugog putovanja autocestom. S punim akumulatorom vozilo može prijeći 300 km neprekidno, a 30-minutno punjenje na stanici za brzo punjenje osigurat će vam daljnjih 200 km vašeg putovanja. Vrijeme koje provedete na putovanju vrlo je usporedivo s putovanjem benzinskim ili dizelskim vozilima zbog brzog punjenja.

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više