nova vozila Renault

Razmišljati kao kupac - za volanom Renaulta Austral

Testiranja se bliže kraju, a novi Austral već je (skoro) na cestama. Stručnjaci za procjenu vozila, kao što su Frederic i Benjamin, testiraju vozilo u stvarnim uvjetima kako bi definirali završne prilagodbe. U ovom članku otkrivamo koja je njihova uloga u razvoju novog SUV-a, toliko ključnog za Renaultovo ponovno osvajanje C-segmenta!

Rad na automobilu kao što je novi Austral podrazumijeva suradnju svih timova na razvoju njegovih značajki. Popis tih značajki dugačak je, raznolik i seže u sva područja: upravljivost i prianjanje na cesti, udobnost, kočenje, performanse, potrošnja, ergonomičnost, povezivost i drugo. Svaka značajka mora udovoljiti ciljevima koji su jasno definirani od samog početka, a odnose se na očekivanja i potrebe ciljnih kupaca. Pritom se u obzir uzima obećanje marke koje proizvod treba utjeloviti, kao i obilježja sličnih vozila drugih proizvođača. Na kraju, dizajniranje vozila znači postavljanje kvantitativnih i kvalitativnih ciljeva za svaku značajku i mjerenje ispunjenosti tih ciljeva u svim fazama razvoja. Od početka do kraja prodaje, konačni proizvod mora djelovati privlačno i kupcima i marki te predstavljati racionalan izbor.

Protagonisti ove priče već su mjesecima za upravljačem novog Australa

Upoznajmo Frederica i Benjamina, stručnjake zadužene za procjenu novog Renaulta Austral. Frederic je član Odjela za planiranje proizvoda Renault Grupe, odgovornog za definiranje trendova te određivanje ciljnih kupaca i značajki za svako novo vozilo. Benjamin, s druge strane, dolazi iz Odjela za inženjering Renault Grupe, posvećenog pronalaženju tehničkih rješenja za nova vozila kao što je Renault Austral. Zajedno s timom inženjera, Benjamin brine da sva tehnologija u vozilu funkcionira tehnički besprijekorno.

Benjamin i Frederic bave se različitim stvarima, no njihove se dužnosti preklapaju u jednom važnom području: razmjeni neutralnih i objektivnih informacija o vozilu koje se testira. Oni su ti koji se stavljaju u poziciju kupca kako bi provjerili ispunjavaju li Australove značajke zacrtana očekivanja. Dvojica kolega, svaki iz svog gledišta, procjenjuju vozilo i zatim uspoređuju svoja mišljenja.