Sigurnost iz Renaulta

Vaša je sigurnost naš prioritet. Stoga vam nudimo najbolju sigurnosnu opremu Renault.

Za kočenje u slučaju nužde

Sustav aktivnog kočenja u slučaju nužde
Tijekom gradske vožnje ili na autocestama izbjegnite sudar s drugim vozilima. Ovaj sustav pri malim brzinama također detektira pješake i bicikliste. Ako ne reagirate kada kamera detektira mogućnost udara, aktivira se sustav pomoći i preuzima kontrolu nad kočenjem.

Naši sustavi upozorenja

Vaši suputnici na putovanjima
Sustav za nadzor mrtvog kuta
Sustav za nadzor mrtvog kuta
Izbjegnite sudare zahvaljujući sustavu za nadzor mrtvog kuta. Pri brzini većoj od 10 km/h, svjetlosni signali automatski vas upozoravaju na prisutnost vozila u području koje nije vidljivo na osvrtnom zrcalu.
Upozorenje na sigurnosni razmak
Upozorenje na sigurnosni razmak
Za vašu sigurnost prednja kamera provjerava razmak i oglašava zvučno i svjetlosno upozorenje u slučaju opasnosti od sudara s vozilom ispred vas.
Upozorenje na brzinu s prepoznavanjem prometnih znakova
Upozorenje na brzinu s prepoznavanjem prometnih znakova
Pratite ograničenje brzine tijekom vožnje i primite upozorenje ako ga premašite. Sustav pomoću kamere prikuplja, analizira i uspoređuje podatke o znakovima i podatke o karti te vas upozorava putem instrumentne ploče i prednjeg zaslona (ovisno o vozilu i verziji). Za povećanu učinkovitost prilagodite ograničivač brzine najvećoj otkrivenoj brzini.
Upozorenje na umor
Upozorenje na umor
Kako bi se povećala vaša sigurnost i izbjegla opasnost od drijemanja, sustav analizira vaše ponašanje putem pokreta na upravljaču i po potrebi vam porukom i zvučnim upozorenjem na instrumentnoj ploči preporučuje uzimanje stanke.
Upozorenje na izlazak iz prometnog traka
Upozorenje na izlazak iz prometnog traka
Trenutak nepažnje? Svjetlosno upozorenje i vibracija upravljača upozoravaju vas na slučajni izlazak iz prometne trake. Pri brzini većoj od 70 km/h ova vas funkcija obavještava čim prijeđete punu ili isprekidanu crtu na kolniku bez žmigavaca.
Pomoć za vožnju unutar prometne trake
Pomoć za vožnju unutar prometne trake
Slučajno ste izašli iz trake? Aktivira se sustav pomoći za vožnju unutar prometne trake i automatski ispravlja vašu putanju. Ova je funkcija aktivna pri brzinama između 70 i 160 km/h te primjenom sile na upravljaču vraća vozilo u odgovarajuću prometnu traku čim prijeđete punu ili isprekidanu crtu na kolniku bez žmigavaca.
Pregledajte korisničke vodiče za naša vozila

Otkrijte druge tehnologije tvrtke renault

Renault CONNECT
Za vašu udobnost u vožnji
Renault Easy Drive
Za potpuno bezbrižne vožnje