Tehnologija i inovacije

Hippie Caviar Motel: dom u divljini

  • Renault predstavlja Hippie Caviar Motel, novu viziju bijega od svakodnevice.
  • Konceptno vozilo temeljeno na novom Renaultu Kangoo E-Tech Electric pravo je mobilno utočište za sve pustolove i zaljubljenike u sport koji rado borave u prirodi.
  • Taj posve električni model dizajniran je iz recikliranih materijala da bi se neprimjetno stopio s prirodom, a javnosti će biti predstavljen 19. rujna na Međunarodnom sajmu mobilnosti, transporta i logistike u Hannoveru.
Renault je prošle godine predstavio Hippie Caviar Hotel, konceptno vozilo temeljeno na modelu Trafic koje je trebalo odgovoriti na sve veću potrebu kupaca za putovanjima i prilikama za promatranje prirode u idiličnom okruženju, i to uz udobnost i pogodnosti hotela s 5 zvjezdica.

Želja za bijegom u prirodu nadahnula je i novi Renault Trafic SpaceNomad, prvi serijski prerađeni kombi koji je u prodajne salone stigao prošlog srpnja. 

Renault sada predstavlja drugu fazu vlastite strategije za razvoj rekreacijskih vozila: novo konceptno vozilo Hippie Caviar Motel. 


Taj prerađeni kombi, sazdan na novom Renaultu Kangoo L2 E-Tech Electric, mobilno je, fleksibilno i dinamično utočište za pustolove i zaljubljenike u sport, željne uzbuđenja i boravka u prostranstvima prirode. 

Hippie Caviar Motel dizajniran je kao kamper koji vas s lakoćom prevozi s jednog odredišta na drugo: ima doseg od 285 km1 koji se u samo pola sata punjenja može povećati za 170 km*. 

Povrh toga je iznutra i izvana opremljen domišljatim rješenjima za prijevoz sportske opreme.

Krovni nosači omogućuju prijevoz skija i pritom ostavljaju dovoljno prostora za uživanje u pogledu na zvjezdano nebo kroz golemi panoramski krov (nakon što se klupa preklopi u udoban ležaj za jednu osobu).

Osim toga, ovaj je konceptni automobil u potpunosti u skladu s Renaultovom strategijom smanjenja ugljičnih emisija tijekom životnog ciklusa vozila: police i podnica vozila izrađene su od recikliranih guma i pluta, a kotače pokreće 100 % električni motor. 

Hippie Caviar Motel bit će predstavljen 19. rujna na Međunarodnom sajmu mobilnosti, transporta i logistike u Hannoveru. 


*U tijeku je homologacija konačnih vrijednosti.