Serija Renault Sport

Uživajte u posebnim trenucima koje vam donosi automobilizam.

  • Serija Renault Sport – početak utrke
Formula Renault

Formula Renault

Od 16. godine mladi i gorljivi vozači trkaćih automobila suočavaju se s vrlo kompetitivnim svijetom. Moraju znati kako trkaći automobil funkcionira kako bi poboljšali njegovu izvedbu i naučili se nositi s pritiskom utrke. U školi Formula Renault brzo uče osnove zanata za upravljačima jednosjeda opremljenih dvolitrenim 16V motorima koji isporučuju 210 KS uz 7-brzinski sekvencijalni mjenjač i kontrole na upravljaču.

 

Stara izreka kako je jedna sezona potrebna za učenje, a u drugoj slijedi pobjeda danas djeluje pomalo zastarjelo. Osnovana prije 45 godina, škola Formula Renault uvijek je bila ukorak s vremenom, spremna ispuniti promjenjive potrebe novih vozača kartinga ili drugih uvodnih disciplina. Budući da se prethodnih godina prosječna dob za početak karijere u Formuli 1 znatno smanjila, trajanje obuke smanjeno je u skladu s tim. Formula Renault, prava vozačka škola za jednosjede, vrlo brzo otkriva ili potvrđuje talentiranost mladih vozača.

Renault CLIO Cup

Mnogi od vas uživaju u CLIO Cupu i obožavatelji su utrka od vrata do vrata. Od pokretanja legendarnog R8 Gordini Cupa 1966. Renault Sport kontinuirano održava svoju prisutnost na trkaćim stazama Europe i širom svijeta. Ali to nije sve! 2017. nastavljamo ostvarivati uspjehe organiziranjem 8. nacionalnog natjecanja CLIO Cup: Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Španjolska, zemlje Beneluxa, Skandinavija, Srednja Europa i Kina.

 

Nakon nekoliko tisuća vozila prodanih od 1991. četvrta generacija modela CLIO Cup poznata je po svojim performansama, pouzdanosti i pristupačnosti. CLIO Cup sada nasljeđuje prednosti modela CLIO R.S 200 EDC s 1,6-litrenim turbo motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 220 KS uz stalan okretni moment od 270 Nm, u kombinaciji sa sekvencijalnim mjenjačem s ručicama na upravljaču. To će dodatno stimulirati njegove performanse!

Renault CLIO Cup
Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

Timovi su 2017. mogli sudjelovati u borbi za nacionalni trofej u četiri europske zone: Francuskoj, Alpama, Italiji i Iberiji. Uz tehničku podršku koja je dostupna svim klijentima i jednakost relija CLIO R3T Trophy vozačima omogućuje stjecanje iskustva.

 

S tehničke strane CLIO R3T otkriva svoje prednosti s ekskluzivnim prednjim i stražnjim osovinama. Novi prilagodljivi amortizeri i brojne izmjene omogućuju vozačima da pronađu ravnotežu koja poboljšava izvedbu i konkurentnost na svim vrstama terena. Opremljen 6-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem i kontrolama na upravljaču, njegov je CLIO R.S. 200 EDC 1,6 litreni blok motora prošao poseban tretman. Zbog toga isporučuje nenadmašne performanse uz nazivnu snagu od 242 KS i zakretni moment od 480 Nm.

Renault Sport također je...

 Renault F1 Team

u središtu naših sportskih aktivnosti

Renault F1 Team

Otkrijte Renault F1 Team
Renault Megane R.S.

Paleta vozila Renault Sport

Renault MEGANE R.S.

Otkrijte performanse vozila Renault MEGANE R.S.
Više informacija. Nastavkom pretraživanja ove internetske stranice slažete se da Renault Nissan Hrvatska i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće za analizu rada i učinkovitosti internetske stranice, objavu prilagođenih oglasa s obzirom na vaše interese te interakciju na društvenim mrežama.
Saznaj više