Serija Renault Sport

Uživajte u posebnim trenucima koje vam donosi automobilizam.

 • Serija Renault Sport – početak utrke
Formula Renault

Formula Renault

Od 16. godine mladi i gorljivi vozači trkaćih automobila suočavaju se s vrlo kompetitivnim svijetom. Moraju znati kako trkaći automobil funkcionira kako bi poboljšali njegovu izvedbu i naučili se nositi s pritiskom utrke. U školi Formula Renault brzo uče osnove zanata za upravljačima jednosjeda opremljenih dvolitrenim 16V motorima koji isporučuju 210 KS uz 7-brzinski sekvencijalni mjenjač i kontrole na upravljaču.

 

Stara izreka kako je jedna sezona potrebna za učenje, a u drugoj slijedi pobjeda danas djeluje pomalo zastarjelo. Osnovana prije 45 godina, škola Formula Renault uvijek je bila ukorak s vremenom, spremna ispuniti promjenjive potrebe novih vozača kartinga ili drugih uvodnih disciplina. Budući da se prethodnih godina prosječna dob za početak karijere u Formuli 1 znatno smanjila, trajanje obuke smanjeno je u skladu s tim. Formula Renault, prava vozačka škola za jednosjede, vrlo brzo otkriva ili potvrđuje talentiranost mladih vozača.

Renault CLIO Cup

Mnogi od vas uživaju u CLIO Cupu i obožavatelji su utrka od vrata do vrata. Od pokretanja legendarnog R8 Gordini Cupa 1966. Renault Sport kontinuirano održava svoju prisutnost na trkaćim stazama Europe i širom svijeta. Ali to nije sve! 2017. nastavljamo ostvarivati uspjehe organiziranjem 8. nacionalnog natjecanja CLIO Cup: Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Španjolska, zemlje Beneluxa, Skandinavija, Srednja Europa i Kina.

 

Nakon nekoliko tisuća vozila prodanih od 1991. četvrta generacija modela CLIO Cup poznata je po svojim performansama, pouzdanosti i pristupačnosti. CLIO Cup sada nasljeđuje prednosti modela CLIO R.S 200 EDC s 1,6-litrenim turbo motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 220 KS uz stalan okretni moment od 270 Nm, u kombinaciji sa sekvencijalnim mjenjačem s ručicama na upravljaču. To će dodatno stimulirati njegove performanse!

Renault CLIO Cup
Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

Timovi su 2017. mogli sudjelovati u borbi za nacionalni trofej u četiri europske zone: Francuskoj, Alpama, Italiji i Iberiji. Uz tehničku podršku koja je dostupna svim klijentima i jednakost relija CLIO R3T Trophy vozačima omogućuje stjecanje iskustva.

 

S tehničke strane CLIO R3T otkriva svoje prednosti s ekskluzivnim prednjim i stražnjim osovinama. Novi prilagodljivi amortizeri i brojne izmjene omogućuju vozačima da pronađu ravnotežu koja poboljšava izvedbu i konkurentnost na svim vrstama terena. Opremljen 6-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem i kontrolama na upravljaču, njegov je CLIO R.S. 200 EDC 1,6 litreni blok motora prošao poseban tretman. Zbog toga isporučuje nenadmašne performanse uz nazivnu snagu od 242 KS i zakretni moment od 480 Nm.

Renault Sport također je...

 Renault F1 Team

u središtu naših sportskih aktivnosti

Renault F1 Team

Otkrijte Renault F1 Team
Renault Megane R.S.

Paleta vozila Renault Sport

Renault MEGANE R.S.

Otkrijte performanse vozila Renault MEGANE R.S.
 • SubPrefooter Icon

  Ovlaštena mreža nadohvat rukeViše od 20 prodajno-servisnih lokacija

 • SubPrefooter Icon

  Pomoć na cesti 24hU Hrvatskoj i Europi

 • SubPrefooter Icon

  Vozite s povjerenjemzahvaljujući jamstvima tvrtke Renault

 • SubPrefooter Icon

  Olakšajte si svakodnevni životuz MY Renault