Grupa Renault

Renault Grupa o novitetima tijekom Tech Industry Days u Flinsu

  • Renault Grupa poduzima novi korak u digitalnoj transformaciji i pokreće prvi industrijski metaverzum.
  • Metaverzum se temelji na četiri dimenzije: masovnom prikupljanju podataka, „digitalnim dvojnicima” tehnoloških procesa, povezivanju ekosustava lanca opskrbe i nizu naprednih tehnologija.
  • Metaverzum će do 2025. generirati uštedu u vrijednosti 320 milijuna eura (+260 milijuna eura uštede na imovini), skratiti vrijeme isporuke vozila za 60 %, smanjiti ugljični otisak proizvodnje automobila za 50 % te pomoći Grupi da ostvari ciljano smanjenje troškova jamstva od 60 %.
  • Grupa je na Danima tehnološke industrije u Refactoryju u Flinsu objasnila funkcioniranje vlastitog industrijskog metaverzuma na primjeru 32 slučaja upotrebe.
Boulogne-Billancourt, 14. studenoga 2022. – Renault Grupa predstavlja prvi industrijski metaverzum kojim će ubrzati vlastitu digitalizaciju. Danas su sve proizvodne linije povezane (8500 komada opreme), 90 % tokova opskrbe neprestano se nadgleda, a svi podaci o lancu dobavljača pohranjeni su u metaverzumu grupacije, istinskoj replici stvarnog svijeta koju je moguće kontrolirati u stvarnom vremenu! Digitalna tehnologija Grupe usmjerena je na Industriju 4.0 još od 2016., a do danas je omogućila uštedu od 780 milijuna eura. Do 2025. godine ta bi tehnologija trebala generirati uštedu u vrijednosti 320 milijuna eura (+260 milijuna eura uštede na imovini), skratiti vrijeme isporuke vozila za 60 %, smanjiti ugljični otisak proizvodnje automobila za 50 %, značajno skratiti inovacijske cikluse te pomoći Grupi da ostvari ciljano smanjenje troškova jamstva od 60 %.