Grupa Renault

Prodajni rezultati za 2021. godinu

Renault nastavlja rasti na segmentima koji generiraju veću poslovnu vrijednost i odgovara na izazove elektrifikacije.


Renault se ubrzano okreće tržištu električnih vozila i jača svoj položaj u Europi. Paleta modela E-TECH (električna vozila i hibridi*) čini 30 % prodaje Renaultovih osobnih automobila u 2021. (17 % u 2020.).

  • U Europi je Renault na 3. mjestu po prodaji električnih osobnih vozila, a ZOE je drugi najprodavaniji model. 
  • Električna vozila čine 10 % ukupne prodaje vozila u Europi, od čega 
  • Renaultova električna vozila čine 14 % prodaje. Renault je vodeća marka u Francuskoj i na tržištu elektrificiranih vozila (električna i hibridi). 
  • Uspješna tehnologija E-TECH hibrida temelj je snažnih prodajnih rezultata. 

     Renault provodi selektivnu prodajnu politiku usmjerenu na rast poslovanja više vrijednosti:     

  • U drugoj polovici 2021. prodaja je porasla s 10 postotnih bodova (u usporedbi s prvom polovicom godine) i dosegla 50 %.
  • Ponovno osvajanje C-segmenta uspješno je započelo narudžbama modela Mégane Conquest u Europi. Od početka prodaje u lipnju 2021. zabilježeno je više od 60.000 narudžbi, a isporučeno je više od 42.000 primjeraka tog modela. Inovativni pogon E-TECH nastavlja ispunjavati i premašivati očekivanja kupaca, zahvaljujući čemu čini 56 % prodaje.

Renault potvrđuje svoju globalnu strategiju:

  • Tržišni udjel izvan Europe sad čini 44 % prodaje (+2 postotna boda u odnosu na 2020.) s većim naglaskom na profitu.
  • Renault obnavlja vodeći položaj na europskom tržištu LGV-a (15,7 % bez pick-upova) zahvaljujući uspješnom lansiranju modela Express Van i Kangoo Van.o Novi Kangoo Van može se pohvaliti titulom međunarodnog kombija godine za 2022.

Snažna i unosna baza koju je Renault izgradio 2021. godine pomogla je ubrzati rast marke u području elektrifikacije i C-segmentu, što dokazuju i dva nova modela: novi Méganea E-Tech Electric i novi Austral koje će Renault predstaviti 2022.


Renault potvrđuje svoj brzi zaokret prema tržištu elektrificiranih vozila


Renault potvrđuje svoju brzu preorijentaciju na elektrificirana vozila impresivnih rastom udjela prodaje električnih i hibridnih vozila od +52 % u segmentu osobnih vozila u Europi. Izvedbe E-TECH čine 30 % prodaje Renaultovih osobnih vozila u Europi u 2021., na tržištu koje čini 26 % ukupne prodaje.

U Europi se Renault smjestio na pobjedničko postolje u segmentu električnih vozila: u Francuskoj je prvi, u Italiji drugi, a u Njemačkoj treći.

Predstavljen 2012., Renault Zoe zadržao je snažan tržišni položaj u segmentu električnih vozila: najprodavaniji je model u Francuskoj i drugi najprodavaniji u Europi.