RENAULT GLAVNI PARTNER ROLAND-GARROSARENAULT POSTAO GLAVNI PARTNER TURNIRA ROLAND-GARROS

Renault - Flotte électrique Roland-Garros
Renault i Roland-Garros udružuju snage
Od 2022. pa daljnjih 5 godina, Renault postaje premium partner teniskog turnira Roland-Garros, pružajući električnu mobilnost.  
RENAULT x ROLAND-GARROS
Renault x Roland-Garros
Renault x Roland-Garros imaju iste korijene – nastali su u Francuskoj, oboje imaju izrazite međunarodne ambicije, a dijele i zajedničke tako francuske vrijednosti: strast i odvažnost.
Partnerstvo između Renaulta i Francuskog teniskog saveza (FFT) je temeljeno na dva ključna načela: održivoj mobilnosti i društvenoj odgovornosti.

Po prvi put u povijesti Roland-Garrosa logotip tvrtke Renault prikazivat će se na mrežama pet glavnih terena tijekom cijelog turnira, od kvalifikacija do finala.
ELEKTRIČNI VOZNI PARK
ELEKTRIČNI VOZNI PARK
Održivost je ključna za obje marke. Renault ubrzava svoju transformaciju u težnji da postane u potpunosti električna marka u Europi do 2030.

Ta odluka vidljiva je u voznom parku koji čini 90 vozila Megane E-Tech 100% electric, 30 novih Austral E-Tech full hybrid vozila i 20 novih vozila Espace E-Tech full hybrid od ukupno 180 Renault vozila.Renault će na Roland-Garrosu imati i svoj prostor od 150 m². Gledatelji mogu otkriti novi Renault Espace E-Tech full hybrid, novi Austral E-Tech full hybrid, kao i 4ever Trophy E-Tech 100%  electric, te konceptno vozilo Renault 5 Roland-Garros concept E-Tech 100% electric.
"DAJ MI 5"
"DAJ MI 5"
2022. godine, Renault je pokrenuo društveno osviješten program DAJ MI 5, koji pomaže mladim generacijama koje žive u neuravnoteženom okruženju.  Renault prvo želi promovirati igranje tenisa u gradovima renovirajući terene na rubovima gradova, izgradnjom teniskih terena u suradnji s umjetnicima i neprofitnim organizacijama. Nakon što je 2022. dovršio tri teniska terena u Francuskoj, Renault 2023. ovaj program širi na međunarodnu razinu,  
Renault će uvesti "Izazov nec" tijekom turnira Roland-Garros kako bi pomogao u financiranju projekta "DAJ MI 5". Svaki put kad servirana loptica udari u vrh mreže prije nego što padne na teren, što se dogodi u prosjeku više od 2000 puta tijekom turnira, Renault doprinosi sa 100 € ovoj društvenoj inicijativi.
Konceptni Renault 5 slavi Roland-Garros
Partnerstvo s Roland-Garrosom koje je potpisano 2022. godine predstavlja novu mat bijelu metalik boju za budući 100% elektric izložbeni automobil.
Renault 4EVER Trophy
Renault 4EVER Trophy vraća legendarnu Ile-de-France Blue koja je debitirala na 4L iz 1962. godine.   
Renault MEGANE eVISION Showcar
Megane E-Tech 100% electric
Austral SUV E-Tech
Novi Austral E-Tech full hybrid
Renault 5 prototip
Twingo slavi 30 godina