Renault i roland-garros ujedinjuju snage i unose svježinu

Od 2022. pa daljnjih 5 godina, Renault postaje premium partner teniskog turnira Roland-Garros, pružajući električnu mobilnost.

Renault postao glavni partner turnica Roland-Garros

RENAULT I ROLAND-GARROS
Renault i Roland-Garros
Renault i Roland-Garros imaju iste korijene – nastali su u Francuskoj, oboje imaju izrazite međunarodne ambicije, a dijele i zajedničke tako francuske vrijednosti: strast i odvažnost.

Partnerstvo tvrtke Renault i Francuske teniske federacije (FFT) još je logičnije, jer se temelji na dvije zajedničke strateške odrednice: održivoj mobilnosti i društvenoj odgovornosti.

Po prvi put u povijesti Roland-Garrosa logotip tvrtke Renault prikazivat će se na mrežama pet glavnih terena tijekom cijelog turnira, od kvalifikacija do finala.
ELEKTRIČNI VOZNI PARK
Električni vozni park
Održivost je ključna za obje marke. Renault ubrzava svoju transformaciju u težnji da postane u potpunosti električna marka u Europi do 2030.

Ta odluka vidljiva je u voznom parku koji čini sto Megane E-Tech 100% electric od ukupno 160 vozila Renault.  

Renault će na Roland-Garrosu imati i svoj prostor od 150 m². Gledatelji će moći otkriti električni i elektrificirani asortiman marke Renault uz Megane E-Tech 100% electric, Renault 5 Prototype i novi Austral SUV E-Tech hibrid, koji će imati javnu svjetsku premijeru na Roland-Garrosu.
RENAULT PREDSTAVLJA "DAJ MI 5"
Renault predstavlja "DAJ MI 5"
Osim što potpisuje ovaj ugovor o partnerstvu, Renault predstavlja "DAJ MI 5", novi projekt za društvenu odgovornost posvećen mladim generacijama. 

Renault prvo želi promovirati igranje tenisa u gradovima renovirajući terene na rubovima gradova uz pomoć lokalnih umjetnika. Očekuje se da će u Francuskoj do kraja godine otvoriti dva terena.

Renault će uvesti "Izazov nec" tijekom turnira Roland-Garros kako bi pomogao u financiranju projekta "DAJ MI 5". Svaki put kad servirana loptica udari u vrh mreže prije nego što padne na teren, što se dogodi u prosjeku više od 2000 puta tijekom turnira, Renault će odvojiti određeni iznos za ovu društvenu inicijativu. 
Renault MEGANE eVISION Showcar
Megane E-Tech 100% electric
Austral SUV E-Tech
Austral SUV E-Tech hibrid
Renault 5 prototip
Revolucija "Renaulution"