Grupa Renault

Obnova izložbenog prostora L’atelier Renault na aveniji Champs-Elysées

  • Izložbeni prostor marke zatvorit će svoja za posjetitelje 7. studenoga 2022.
  • 112 godina nakon otvaranja prvog izložbenog salona na kultnoj aveniji Champs-Elysées u Parizu, Renault kreće u sveobuhvatnu obnovu lokacije L’Atelier Renault.
  • Voditelj je tog projekta međunarodno proslavljeni francuski arhitekt Franklin Azzi.
  • Za vrijeme trajanja obnove bit će otvoren privremeni izložbeni prostor na adresi 33 Avenue des Champs-Elysées u Parizu.
Marka se oduvijek ponosila činjenicom da ima vlastiti prostor na glasovitoj aveniji Champs-Elysées. Taj jedinstveni objekt u kojem marka demonstrira svoje znanje u području dizajna i automobilske tehnologije ujedno je otvoren poziv za posebne susrete s javnošću.


Obnova na temeljima povijesnog nasljeđa

Još otkako je Louis Renault 1910. godine po prvi put otvorio njegova vrata na broju 51, poznati Renaultov salon, sada smješten na adresi 53 Avenue des Champs-Élysées, neprestano se obnavljao i sa stilom prelazio iz jednog desetljeća u drugo. Nakon prve obnove 1930. i otvaranja puba Renault 1962., koji je 2000. godine postao L'Atelier Renault, lokacija će još jednom biti obnovljena kako bi posjetitelji i kupci mogli uživati u njezinu novom, još suvremenijem izgledu.
Produljenjem ugovora o najmu na još devet godina, Renault želi učvrstiti svoju poziciju u srcu jedne od najljepših svjetskih avenija, te pokazati da želi imati aktivnu ulogu u njezinoj preobrazbi. Ambicija marke je jasna. Lokacija mora postati mjesto susreta i prodaje koje:
  • kupcima pruža novo iskustvo
  • predstavlja simbol francuske industrijske stručnosti i izvrsnosti
  • se oslanja na širi projekt vraćanja starog sjaja aveniji Champs-Elysées
  • je epicentar Retail Renault Group Paris (RRG)*.
Izniman arhitektonski projekt
Nakon što je proveo natječaj za obnovu prostora od 2350 m2, Renault je taj važan zadatak odlučio povjeriti međunarodno proslavljenom francuskom arhitektu Franklinu Azziju.
Azzi se u svojem radu udaljava od standarda, njegujući naglašeno funkcionalan, duboko ekološki osviješten minimalističan stil vođen principima "zdravog razuma".
Obnova perjanice marke u francuskoj prijestolnici trajat će dvije godine. Do ponovnog otvaranja 2024. godine, posjetitelji i kupci moći će istražiti novi izložbeni prostor marke i u njemu isprobati sva rješenja mobilnosti koje Renault nudi. Iako je ime novog izložbenog prostora zasad prekriveno velom tajne, poznato je kako će njegova arhitektura i dizajnerski koncept utjeloviti obnovu marke. Više informacija o projektu, kao i novom imenu izložbenog prostora L’Atelier Renault, bit će poznato u skoroj budućnosti.

Otvaranje privremene izložbene lokacije
Od 7. studenoga posjetitelji i kupci moći će razgledati najnovije modele marke na privremenoj lokaciji koja će biti otvorena za vrijeme trajanja obnove na lokaciji 33 Avenue des Champs-Elysées u Parizu. Privremena lokacija ugostit će i trgovinu The Originals Renault, a ondje će se moći razgledati i nova te rabljena vozila iz mreže Retail Renault Group.
Do zatvaranja L’Ateliera Renault preostalo je još mjesec dana, stoga je ovo posljednja prilika za posjetitelje da provjere kako je taj prostor izgledao u protekle 22 godine.

*Podružnica u potpunom vlasništvu Renault Grupe, prisutna u 12 europskih zemalja. Misija podružnice RRG jest distribuirati Alijansine proizvode i usluge (Renault, Dacia, Alpine i Nissan) poslovnim i privatnim kupcima u pojedinim zemljama.
O Franklinu Azziju
Kroz tvrtku koju je osnovao 2006., Franklin Azzi razvija međusektorski pristup arhitekturi koji se oslanja na različite discipline i srodna stajališta. Nestalnim dijalogom između svjetova vanjske i unutrašnje arhitekture, dizajna i suvremene umjetnosti te uz potporu namjenskog fonda dotacija razvio je umijeće projektiranja i gradnje koje se, zahvaljujući održivom i suvremenom pristupu usmjerenom na korisnika, može primijeniti na prostore svih oblika i veličina.