image

Amortizeri

Amortizeri vam jamče udobnost i prianjanje vozila uz cestu. Ne zaboravite ih zamijeniti.

Amortizeri

Amortizeri

Amortizeri jamče sigurnu i udobnu vožnju, stabilnost i mirnu vožnju neovisno o stanju ceste.I amortizeri su jedan od ključnih elementara vaše sigurnosti. Uz kočnice i gume, jedna su od tri točke "sigurnosnog trokuta".

Cesta ih ne štedi… Redovno provjeravajte amortizere na svojem vozilu!
Posebno pripazite na prve znakove smanjene učinkovitosti amortizera koje je lako predvidjeti.
Zaustavni put može se povećati, a gume se brže troše. U nekim se slučajevima povećava opasnost od aquaplaninga (gubitka kontakta s podlogom ako je na cesti veća količina vode). Automobil može i udariti o podlogu pri prelasku preko ležećeg policajca!
Amortizeri su obvezna kontrolna točka na svim tehničkim pregledima. Utvrdi li se greška, možda ćete morati ponoviti pregled.
 
Redovnom provjerom amortizera na servisnim pregledima produžit ćete im životni vijek. Par amortizera potrebno je zamijeniti nakon svakih 80.000 km.
Tijekom provjere amortizera provjerite i geometriju kotača te bez dodatnih troškova zamijenite komplet graničnika kompresije.

Amortizeri

Savjet

Prilagodite vožnju i unaprijed se pripremite za nepravilnosti na cesti (oštećenja ceste, rupe itd.) i produljite životni vijek amortizera!

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više