kočnice

Diskovi, pločice i kočiona tekućina zahtijevaju redovito održavanje da bi se osiguralo učinkovito kočenje. Iz sigurnosnih razloga važno ih je redovito pregledavati.
Potpuno povjerenje u kočioni sustav vozila iznimno je važno za bezbrižnu vožnju. Taj sustav jamči sigurnost svih sudionika u prometu. 
Jedan je od najvažnijih elemenata vaše sigurnosti. 
Uz gume i amortizere, jedan je od tri točke "sigurnosnog trokuta". Vaša sigurnost ovisi o održavanju kočionog sustava vašeg vozila, zato mu posvetite posebnu pažnju! 

Pripazite na prve znakove istrošenosti: 
dulji zaustavni put, vibracije papučice kočnice… U nekim slučajevima papučica više ne reagira učinkovito na pritisak ili se vozilo pri kočenju zanosi u stranu. 
Kako biste osigurali učinkovito kočenje i sigurnost svojih najbližih, provjerite kočnice svojeg vozila nakon svakih prijeđenih 20.000 km (ili svake dvije godine), a kočionu tekućinu zamijenite nakon svakih 120.000 km (ili svake četiri godine). Ne zaboravite očistiti bubnjeve kočnica od prašine i prljavštine nakon svakih 60.000 km.
        savjet
        Umjerenom, odgovornom i štedljivom vožnjom u gradu ili na otvorenoj cesti osigurat ćete dugotrajnost kočionog sustava svojeg vozila.