nova vozila Renault

RENAULT SYMBIOZ, KOMPAKTNI OBITELJSKI SUV, NASTAVLJA OFENZIVU MARKE U C-SEGMENTU

Renault je otkrio naziv svog novog kompaktnog C-SUV-a za obitelji: Symbioz. Naziv Symbioz održava novi dizajnerski izričaj marke, dok sam model spaja užitak u vožnji s naprednom unutrašnjošću i štedljivim motorom E-Tech full hybrid 145. Symbioz, najnoviji model kojim marka nastavlja osvajati C-segment, novo je pojačanje u komplementarnoj ponudi vozila, osmišljenoj da ispuni potrebe svih kupaca. Renault Symbioz bit će predstavljen u proljeće 2024.  
Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je duboko utkana u DNK marke Renault i njegov slogan „vozila za život” (fr. voitures à vivre). Ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima (na engleskom je to symbiosis, na španjolskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na hrvatskom simbioza), što znači da je lako razumljiva široj publici.  

"Novom kompaktnom obiteljskom vozilu htjeli smo dati ime koje ima društveni značaj i odražava blisku povezanost obitelji s njihovim vozilom. Naziv Symbioz savršeno dočarava suživot s vozilom, mjesto na kojem su putnici jedno sa svojim automobilom i svijetom koji ih okružuje."   Sylvia Dos Santos, voditeljica Odjela za strategiju imenovanja modela vozila, Renault odjel za marketing  
Renault Symbioz i duh "vozila za život"
Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim izričajem marke. Dugačak 4,41 m, taj novi SUV je najkompaktniji hibrid u Renault ponudi vozila C-segmenta. Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu. 

Od Renault tehnologije uključuje samo ono najbolje pa tako i: 
- panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila; 
- motor E-Tech full hybrid 145 KS u vozilu smanjene mase (ispod 1500 kg) koji povećava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva.  

Renault nastavlja ofenzivu u C-segmentu
Renault je povezan sa svim svojim kupcima, bili oni privatni ili poslovni i spreman je ispuniti njihove potrebe. U tu je svrhu marka osmislila komplementarnu ponudu električnih i hibridnih vozila C-segmenta za Europu.

E-Tech 100% electric: 
- Mégane, tehnološki napredan kompakt – 4,20 m 
- Scénic, novo električno vozilo za obitelji koje postavlja mjerila – 4,47 m

E-Tech full hybrid: 
- Symbioz, kompaktni obiteljski SUV – 4,41 m 
- Austral, tehnološki napredan premium SUV – 4,51m 
- Megane Conquest, SUV coupé dinamična dizajna – 4,56 m