Grupa Renault

Kadrovske promjene u upravi društva GA Croatia d.o.o.

  • Od 1. lipnja 2023. promijenila se uprava društva GA Croatia d.o.o., zaduženog za aktivnosti uvoza i distribucije vozila marki Renault, Dacia i Nissan u Hrvatskoj. Funkciju glavnog direktora preuzeo je Petar Nevistić. 
U skladu s planom Renaulution, Renault Grupa je 2022. godine revidirala organizaciju distribucije vozila i rezervnih dijelova u Hrvatskoj. Time je između Renault Grupe i Taavura Grupe postignut prvi dogovor oko preuzimanja poslova distribucije marki Renault Grupe (Renault, Dacia i Nissan) u Hrvatskoj. Od 1. listopada 2022., poduzeće Renault Nissan Hrvatska d.o.o. postalo je GA Croatia d.o.o., a upravljanje poduzećem tada je privremeno preuzeo glavni izvršni direktor Lovre Živković, koji inače vodi poslove uvoza vozila marki Ford i Hyundai u Hrvatskoj.
Budući da je prijelazno razdoblje završeno, gospodin Živković se od lipnja 2023. ponovno usredotočuje na svoje primarno područje, a upravljanje poduzećem GA Croatia d.o.o. preuzima glavni direktor Petar Nevistić
Petar Nevistić, 41 godina, u Renaultu radi već 18 godina, prošavši najvažnije službe, od voditelja Tehničke službe, preko zone managera zaduženog za business i kvalitetu, nakon čega je imenovan direktorom post-prodaje, pa direktorom prodaje, da bi 2019. postao direktor prodaje i mreže za teritorij Adriatic, a u prijelaznom razdoblju obavljao je funkciju direktora prodaje i marketinga. 

GA Croatia od 1. listopada 2022. izrazito uspješno posluje na hrvatskom tržištu, ostvarujući značajan rast prodaje vozila koje zastupa, zadržavajući zadovoljstvo kupaca na istoj razini te s odvažnim planovima za daljnji rast.