nova vozila Renault

Rafale: dobro poznato ime za novu perjanicu Renaultove ponude coupe SUV-ova

  • Renault je otkrio ime novog coupé SUV koji će predstavljati vrh njegove ponude: RAFALE
  • Ime RAFALE poznato je još iz 1930-ih, kad je Renault proizvodio motore za zrakoplove
  • RAFALE će biti novo mjerilo klase u D-segmentu
  • Premijera novog Renaulta RAFALE održat će se na pariškom zrakoplovnom mitingu 18. lipnja 2023  
Renault je predstavio ime budućeg coupé SUV-a koji će predstavljati sam vrh njegove ponude: RAFALE. RAFALE zaokružuje ponudu Renaultovih modela pokretanih hibridnim motorima E-Tech i temeljenim na Renaultovoj platformi CMF-CD. Nakon Australa, SUV-a s 5 sjedala, i Espaca, SUV-a s 5 ili 7 sjedala, novu uspješnicu Renaultove ponude činit će posve novi RAFALE, kojim će Renault osnažiti ofenzivu na D-segment.
   
Njegovo ime nadahnuto je Renaultovim uspjesima ostvarenima u zraku. Vratimo li se u prošlost, na početke 20. stoljeća, vidjet ćemo poveznicu između Renaulta i zrakoplovstva. U to je vrijeme Renault bio pionir proizvodnje motora s unutarnjim izgaranjem za automobile, ali i za vlakove i zrakoplove. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi zrakoplovi nosili su ime po poznatim vjetrovima. Tako je i C460, trkaći jednosjed namijenjen za rušenje brzinskih rekorda, 1934. preimenovan u RAFALE.

Renault se ponovno povezuje sa svojom prošlošću i utjelovljuje karakteristike Caudrona RAFALE u novom modelu s vrha ponude. Njegovo ime simbolizira vjetar, baš kao i njegova kamuflirana silueta, koja već na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera.
   
Svjetska premijera novog Renaulta RAFALE održat će se na 54. Pariškom zrakoplovnom mitingu koji će se 18. lipnja održati u Le Bourgetu.

Cijelu priču o imenu novog modela pronaći ćete ovdje: „RAFALE, novi vjetar u leđa vrhu Renaultove ponude”