Kočnice

Diskovi, pločice i kočiona tekućina zahtijevaju redovito održavanje da bi se osiguralo učinkovito kočenje. Iz sigurnosnih razloga važno ih je redovito pregledavati.

Kocnice

Kočioni sustav

Potpuno povjerenje u kočioni sustav vozila iznimno je važno za bezbrižnu vožnju. Taj sustav jamči sigurnost svih sudionika u prometu.

Jedan je od najvažnijih elemenata vaše sigurnosti.

Uz gume i amortizere, jedan je od tri točke "sigurnosnog trokuta". Vaša sigurnost ovisi o održavanju kočionog sustava vašeg vozila, zato mu posvetite posebnu pažnju!
 
Pripazite na prve znakove istrošenosti:

dulji zaustavni put, vibracije papučice kočnice… U nekim slučajevima papučica više ne reagira učinkovito na pritisak ili se vozilo pri kočenju zanosi u stranu.

Kako biste osigurali učinkovito kočenje i sigurnost svojih najbližih, provjerite kočnice svojeg vozila nakon svakih prijeđenih 20.000 km (ili svake dvije godine), a kočionu tekućinu zamijenite nakon svakih 120.000 km (ili svake četiri godine). Ne zaboravite očistiti bubnjeve kočnica od prašine i prljavštine nakon svakih 60.000 km.

Alt Image C29

Savjet

Umjerenom, odgovornom i štedljivom vožnjom u gradu ili na otvorenoj cesti osigurat ćete dugotrajnost kočionog sustava svojeg vozila.

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više