image

Gume

Održavanje guma u dobrom stanju osigurava dobro prianjanje vozila uz cestu. Brinite se o njima. 

Gume

Gume

Provjerom trošenja guma osigurat ćete najbolje prianjanje uz cestu. Zajedno s kočnicama i amortizerima, gume čine "sigurnosni trokut" vašeg vozila.Gume uvijek moraju biti u besprijekornom stanju. One su jedini dio vašeg vozila koji je u neprestanom doticaju s cestom. Preporučujemo vam da redovito provjeravate njihovo stanje: provjerite dubinu gaznog sloja svojih guma!
 
Obratite pozornost i na druge znakove istrošenosti:
vibracije upravljača, bočna oštećenja, istrošen gazni sloj, neobični zvukovi u vožnji, moguće deformacije…
 
Kontrola guma redovito se provodi tijekom posjeta servisu.

Gume

Savjet

Gume uvijek mijenjajte u paru (najmanje dvije odjednom) kako biste izbjegli opasnosti. Manje istrošene gume treba postaviti na stražnju osovinu. Jednom mjesečno te prije svakog duljeg putovanja provjerite tlak u gumama, i to onda kada su gume hladne. Oprez! Prenizak tlak u gumama može dovesti do njihova pucanja. Preporučeni tlak u gumama naznačen je na okviru vozačevih vrata. Predbilježite se za pregled guma i, ako je potrebno, ovjesa.

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više