Zašto odabrati vozilo s motorom na plinski pogon?

otkrijte LPG

Zašto kupiti vozilo na plinski pogon?

odlično rješenje

Zašto odabrati vozilo s motorom na plinski pogon?
Motor na benzin i LPG provjereno je rješenje, jednostavno za korištenje, pristupačno i isplativo.
Što je LPG?
LPG (ukapljeni naftni plin) je smjesa propana i butana s europskom oznakom standarda EN589. Njegovim izgaranjem oslobađa se manje ugljikova monoksida, ugljikovodika i dušikovih oksida nego što je to slučaj kod benzinskog motora. Štoviše, LPG ima veliku prednost: emisije CO2 niže su za gotovo 10 % u odnosu na benzinsku inačicu motora.
Kako funkcionira pogon na plin?
U Europi i većini svijeta, sustav ubrizgavanja plina nadopunjuje postojeći benzinski motor. Za njegovu je uporabu potreban poseban spremnik, prilagođen za pohranu plina u tekućem obliku i male izmjene u sustavu dovoda goriva.
Jesu li vozila s plinskim pogonom sigurna?
Integracija plinskog pogona u automobil vrši se izravno u tvornici. Za kupce to znači sljedeće: jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja i komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u mreži, zaduženom za jamstvo i održavanje vozila. Benzinski motor od početka je konstruiran tako da omogući pogon na plin. Dodatan spremnik za plin izrađen je od čvrstog čelika i ugrađen na mjesto rezervnog kotača kako ne bi dolazio u doticaj sa spremnikom za benzin. Nepovratni ventil, ograničeno punjenje spremnika do najviše 80 %, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sustav.
Prebacivanje između različitih pogona tijekom vožnje
Uporaba je jednostavna za vozača. Prebacivanje s benzinskog na plinski pogon i obratno postiže se na dva načina: ručno, pritiskom tipke smještene u putničkom prostoru (odabrani način primjenjuje se i tijekom sljedećeg pokretanja vozila) ili automatski, kada se spremnik plina isprazni.

otkrijte ponudu LPG vozila

Clio
Clio
Captur
Captur