Otkrijte sustav za optimizaciju dometa: odabir tehnologija za optimizaciju dometa vožnje

1) Regenerativno kočenje

Usporite, napunite! Da bi optimizirali domet vožnje u Renaultu ZOE naši su inženjeri uveli inovaciju razvojem sustava koji može vratiti gubitak energije pri smanjenju brzine i kočenju. Akumulator se sam puni kada maknete stopalo s papučice gasa i kada pritisnete kočnice.

2) Toplinska pumpa

Želite li uključiti klimatizaciju ili grijanje bez prevelike potrošnje akumulatora Renaulta ZOE? Uz toplinsku pumpu za optimizaciju dometa, to možete napraviti! Budući da je reverzibilna, održava vaš domet vožnje i omogućuje 2 funkcije: hladi putničku kabinu na temelju načela standardne moderne klimatizacije ili proizvodi toplinu koja je izvučena iz vanjskog zraka. Pametno!

3) Michelin Energy™ E-V gume

Maksimalno iskoristite iznimno nizak otpor okretaja prve linije guma MICHELIN proizvedenih isključivo za električna vozila. To ne utječe na kapacitet kočenja ili prianjanje na cestu vozila Renault ZOE.

Iskoristite prednosti inteligentnog punjača

4) Punjač Caméléon™

Budući da uvijek koristi maksimalnu dostupnu energiju, punjač Caméléon™ uvelike smanjuje vrijeme punjenja. Omogućuje vam da ostvarite značajan domet vožnje, čak i uz kratko punjenje.

Uživajte u značajkama prije nego što krenete

5.1) Prethodna klimatizacija akumulatora

Novi akumulator Z.E. 40 za Renault ZOE sadrži značajku prethodno zagrijavanja u hladnim vremenskim uvjetima. Ta funkcija zagrijava akumulator Renaulta ZOE, a može ga i ohladiti. Sustav automatski održava optimalnu temperaturu akumulatora na cesti.

5.2) Prethodno zagrijavanje

Sustav prethodnog zagrijavanja u putničkom prostoru omogućuje vam da programirate uključenje grijanja ili klimatizacije dok se novi Renault ZOE puni. Uz tu funkciju energija koja se koristi za toplinsku udobnost neće se crpiti iz akumulatora.