Renault Sport: tehnološka izvrsnost

Sportska linija

Opremljeni tehnologijama razvijenim za trkaću stazu, modeli R.S. i R.S. Line smatraju se perjanicama u paleti automobila Renault.

Stotine i tisuće vozača za upravljačem čine zajednicu bez granica, čime se strast Renaulta Sport održava na cestama širom svijeta.

Renault CLIO R.S. Line

R.S. Line

Novi model R.S. Line djeluje više sportski kako bi ispunio potrebe naših klijenata koji se žele dinamičnim dizajnom istaknuti u gomili.

Renault MEGANE R.S.

Paleta vozila R.S.

Paleta vozila R.S. pruža najbolje performanse i uživanje u vožnji bez kompromisa: najbolje iz palete modela Renault Sport. 

.
Renault MEGANE R.S.

Tehnološka izvrsnost

Automobilizam je laboratorij za nova tehnološka rješenja i pokretačka snaga naših inovacija.

Naša rješenja nisu rezervirana za trkaću stazu, nego su uključena u naša standardna vozila kako biste mogli uživati u boljoj izvedbi, pouzdanosti i ugodnoj vožnji.

Renault MEGANE R.S. tehnologija: 4CONTROL

4CONTROL

Pogon na 4 kotača za dodatnu preciznost. Ova inovacija omogućuje upravljanje stražnjim kotačima pomoću elektroničkog pokretača. 

 

Kalibracija koju primjenjuju inženjeri palete modela Renault Sport povezuje sportski duh, dinamičnost i precizno prianjanje u zavoju, za uživanje u vožnji i uzbudljive nove doživljaje.

Renault Sport tehnologija: R.S. Monitor

R.S. Monitor

U samo nekoliko godina sustavi za prikupljanje podataka napravili su revoluciju kod radnih metoda za vozače utrka. Uz R.S. Monitor, te su tehnologije sada dostupne za sve!

 

Dostupan uz R-LINK, R.S. Monitor prikazuje telemetrijske podatke iz senzora vozila (tlak, temperaturu, okretaje motora, kut upravljača itd.) u obliku digitalnih manometara ili grafikona.

Renault Sport tehnologija: Launch Control

Launch Control

Ako ste oduvijek sanjali o savršenoj optimizaciji pri pokretanju, obožavat ćete Launch Control. Ovaj elektronički sustav za pomoć pri vožnji dizajniran je baš za tu svrhu: zakretni moment motora stalno se prilagođava radi maksimalnog prianjanja. Kotači prianjaju uz cestu bez proklizavanja.

Renault Sport tehnologija: R.S. Vision

R.S. Vision

Šasija nije jedino što utječe na performanse R.S. modela jer taj sustav kombinira četiri napredne svjetlosne funkcije u istoj jedinici:

 

  • pozicijska svjetla
  • svjetla za zavoje
  • svjetla za maglu
  • duga svjetla.
Renault Sport – turbo tehnologija kugličnog ležaja

Turbo tehnologija kugličnog ležaja

Inovativna turbo tehnologija tvrtke Renault pojavila se u Formuli 1 1977., a sada je sastavni dio većine R.S. i GT modela.

 

MEGANE R.S. je 2018. usvojio novu turbo tehnologiju kugličnog ležaja izravno iz moderne Formule 1. Turbina koja se okreće pri približno 200.000 okretaja u minuti sada je postavljena na keramički kuglični ležaj.

Renault Sport također je...

Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Vladajte svakim zavojem

Otkrijte Renault MEGANE R.S.
Plavi Renault konceptualni automobil

Bogata povijest

120 godina sportskih izazova

Pogledajte našu kuću slavnih
Serija Renault sport

Serija Renault Sport

Strast prema automobilizmu

Priključite se utrci
Više informacija. Nastavkom pretraživanja ove internetske stranice slažete se da Renault Nissan Hrvatska i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće za analizu rada i učinkovitosti internetske stranice, objavu prilagođenih oglasa s obzirom na vaše interese te interakciju na društvenim mrežama.
Saznaj više