Renault F1 Team

Formula 1 nalazi se u središtu našeg programa inovacija jer predstavlja najpoznatiju utrku na svijetu.

Formula 1, Renault R.S. 19

Naša predanost Formuli 1

Renault R.S.20

Renault R.S.20

Automobil 2020 napravljen je pomoću šasije za R.S.20 Renault koja je dizajnirana i proizvedena u centru Enstone tima za R.S. F1.  

OTKRIJTE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE ŠASIJE RENAULTA R.S.20

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20

Pogonski sklop za Renault E-TECH 20 razvijen je u tvornici Renault Sport Racing u Viry-Châtillonu.

OTKRIJTE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE RENAULTOVOG MOTORA E-TECH 20

Iskusan tim

Esteban Ocon

Esteban Ocon

Esteban Ocon ponovno se pridružuje timu Renault F1 prije sezone FIA-inog svjetskog prvenstva u F1 2020. Nakon izbivanja od godinu dana 2019., vratio se kao punopravni član tima za utrkivanje. Esteban je vrlo poznat obitelji tvrtke Renault jer je u sezoni 2016. bio rezervni vozač, a prije toga bio je dio juniorskog programa Lotus u Enstonu u kojem je osvojio naslov pobjednika u FIA-inoj europskoj formuli 3 u 2014. Godinu dana kasnije Esteban je osvojio krunu serije GP3. Sa samo 23 godine Esteban je već sudjelovao u 50 Grand Prix utrka u kojima je završio među petinom najboljih, među ostalim i u Španjolskoj i Meksiku 2017. Sezona F1 2017. pokazala se njegovom najboljom sezonom do danas. Plasirao se na osmo mjesto na poretku vozača.

VIŠE O ESTEBANU OCONU

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo u drugu sezonu ulazi kao vozač u timu Renault F1. U prvoj godini u timu osvojio je bodove u osam utrka, pri čemu je taj Australac najbolji rezultat ostvario na talijanskom Grand Prixu, na kojem je osvojio četvrto mjesto. Sezonu 2019. završio je na devetom mjestu na poretku vozača.

Daniel ima impresivno iskustvo s Formulom 1 sa sedam pobjeda, 29 rezultata među tri najbolja i tri startne pozicije. Njegovo putovanje u Formuli 1 uključuje četiri godina utrkivanja u timu Renault u juniorskoj kategoriji Formule Renault 2.0 i Formule Renault 3.5. Nakon toga je zakoračio u svijet Formule 1 usred prvenstva 2011.

VIŠE O DANIELU RICCIARDU

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Nakon što je Guanyu Zhou proveo obećavajuću godinu kao razvojni vozač, 2020. preuzima ulogu testnog vozača u timu za Renault F1. Zhou će ostati u akademiji Renault Sport i još više surađivati s timom za F1 jer će sudjelovati u utrkama, testnim vožnjama i izvršavati simulatorske sesije u Enstonu radi poboljšavanja rezultata na stazi. Kineski vozač rođen u Šangaju pridružio se timu Renault početkom 2019. sudjelovanjem na FIA-inom prvenstvu Formule 2 na kojem je završio na sedmom mjestu i osvojio nagradu za najboljeg početnika. Ove je sezone Zhou odlučio pobijediti na prvenstvu F2.

VIŠE O GUANYU ZHOU

Naši ključni partneri

  •  Renault Formula 1 R.S. 19, vozači

Renault Sport također je...

Serija Renault Sport

Strast prema automobilizmu

Serija Renault Sport

Priključite se utrci
Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Svladajte svaki zavoj

Otkrijte Renault MEGANE R.S.
Više informacija. Nastavkom pretraživanja ove internetske stranice slažete se da Renault Nissan Hrvatska i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće za analizu rada i učinkovitosti internetske stranice, objavu prilagođenih oglasa s obzirom na vaše interese te interakciju na društvenim mrežama.
Saznaj više