2012. - Clio IV predstavljen na Pariškom salonu automobila

Clio IV, dizajna nadahnutog konceptnim automobilom Dezir, prvi je automobil nastao u skladu s Renaultovim novim dizajnerskim smjerom.

2008. - Renault preuzima 25 posto udjela u društvu AVTOVAZ

29. februarja je Renault prevzel 25-odstotni delež družbe AVTOVAZ, vodilnega ruskega proizvajalca vozil z znamko Lada. 

2007.

Renault je proširio paletu modela Logan i predstavio novi Twingo i novu Lagunu.

2000. - Osnivanje društva Renault Samsung Motors

Nakon Dacije, Renault je preuzeo i 70,1 posto udjela društva Samsung Motors i osnovao podružnicu Renault Samsung Motors, koja i danas proizvodi i prodaje automobile u Južnoj Koreji.

1999. - Potpis sporazuma o suradnji između Renaulta i Nissana

Renault i Nissan potpisali su sporazum o suradnji s uzajamnim vlasništvom – Renault je preuzeo 36,8 posto udjela u Nissanu – te zajedničkim razvojem i proizvodnjom. Tako je rođena Alijansa Renault-Nissan.

2013. - Renault osniva poduzeće u Kini

Renault je s kineskim proizvođačem Dongfeng potpisao sporazum o zajedničkom investiranju i osnovao društvo Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC). Tim su sporazumom stvoreni temelji za izgradnju tvornice u Wuhanu.

2010. - Predstavljanje konceptnog automobila Dezir

Konceptni automobil Dezir, predstavljen na Pariškom sajmu automobila utjelovljuje novu Renaultovu dizajnersku strategiju pod vodstvom Laurensa van den Ackera. Taj model predstavlja prvu laticu u cvijetu životnog ciklusa ljubav.

1999. - Renault preuzima Daciju

 Renault je 1999 sa 51 posto udjela postao većinski dioničar rumunjske marke Dacia. U tom se razdoblju glavni model marke, Dacia 1310, čija je prodaja započela 1966, zvao samo Dacia.

1998. - Otvaranje Renaultova tehnološkog centra u Guyancourtu u Francuskoj

Tehnološki centar u francuskom Guyancourtu otvoren je pri proslavi 100. obljetnice postojanja marke Renault. Novi centar osmišljen je tako da poveže sve koji sudjeluju u dizajnerskim i tehničkim segmentima razvoja novih modela marke.