Formula Renault

Od 16. godine mladi i nadahnuti vozači trkaćih automobila suočavaju se s natjecateljskim svijetom. Trebaju znati kako funkcionira trkaći automobil kako bi poboljšali njegovu izvedbu i naučili se nositi s pritiskom utrke. U školi Formula Renault brzo uče osnove zanata za upravljačima jednosjeda opremljenih dvolitrenim 16 v motorima koji isporučuju 210 KS uz 7-brzinski sekvencijalni mjenjač i kontrole na upravljaču.

Stara izreka koja kaže da je jedna sezona potrebna za učenje, a druge slijedi pobjeda djeluje danas malo zastarjelo. Osnovana prije 45 godina, škola Formula Renault uvijek je bila u tijeku, spremna ispuniti promjenjive potrebe vozača kartinga ili drugih uvodnih disciplina. Budući da se prethodnih godina prosječna dob za početak karijere u Formuli 1 znatno smanjila, duljina obuke smanjena je u skladu s tim. Formula Renault, prava vozačka škola za jednosjede, vrlo brzo otkriva ili potvrđuje talentiranost mladih vozača.

Renault CLIO Cup

Mnogi od vas uživaju u CLIO Cupu i obožavatelji su utrka od vrata do vrata. Od pokretanja legendarnog R8 Gordini Cupa 1966. Renault Sport kontinuirano održava svoju prisutnost na trkaćim stazama Europe i širom svijeta. Ali to nije sve! 2017. nastavljamo ostvarivati uspjehe organiziranjem 8. nacionalnog natjecanja CLIO Cup: Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Španjolska, zemlje Beneluxa, Skandinavija, Srednja Europa i Kina. 

Nakon nekoliko tisuća vozila prodanih od 1991. četvrta generacija modela CLIO Cup poznata je po svojim performansama, pouzdanosti i pristupačnosti. CLIO Cup sada nasljeđuje prednosti modela CLIO R.S 200 EDC s 1,6-litrenim turbo motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 220 KS uz stalan okretni moment od 270 Nm, u kombinaciji sa sekvencijalnim mjenjačem s ručicama na upravljaču. To će dodatno stimulirati njegove performanse!