Na gala večeri održanoj 17.11.2021. povodom salona automobila Solutrans u Lyonu, Jarlath Sweeney, predsjednik žirija Nagrade za međunarodni kombi godine (IVOTY), uručio je Marku Sutcliffeu, višem potpredsjedniku poslovne jedinice za laka gospodarska vozila Renault Grupe, nagradu za Međunarodni kombi godine 2022. koja je pripala novom Kangoou Van. Paneuropski žiri, sastavljen od 24 vodeća novinara specijalizirana u području gospodarskih, industrijskih i transportnih vozila, odabrao je Renaultov kombi u konkurenciji 14 lakih gospodarskih vozila od 11 različitih marki koja su predstavljena tijekom proteklih mjeseci.

Glavni kriterij za odabir pobjednika bio je doprinos nominiranog vozila učinkovitosti, sigurnosti, održivosti i ekološkim standardima sektora lakih gospodarskih vozila.

Ovo je četvrti put da neko Renaultovo gospodarsko vozilo osvaja Nagradu za međunarodni kombi godine. Tu su čast dosad imali Master (1998.), Trafic (2002.), i Kangoo Z.E. (2012.).

Novi Kangoo Van: inovativni kombi

Novi Kangoo Van prvenstveno je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo opremljeno najnovijim tehnologijama i prilagođeno njihovim potrebama. Ovaj inovativni kombi sportskog i dinamičnog izgleda nudi:

  • jednostavan utovar zahvaljujući revolucionarnoj inovaciji "Open Sesame by Renault" nastaloj uklanjanjem B-nosača, čime je postignuta najveća širina desnog bočnog otvora od 1,45 m. Nadalje, tu je i visoko postavljena uvlačiva polica Easy Inside Rack za sigurno pohranjivanje dugih predmeta i povećanje utovarnog prostora
  • najbolje vrijednosti za prijevoz tereta u klasi, počevši od standardne inačice koja nudi do 3,9 m3 prostora za pohranu, najveću nosivost od 600 kg koja se može povećati na 800 kg (uz nadoplatu) i kapacitet vuče od 1500 kg
  • suvremenu, profinjenu i ergonomičnu unutrašnjost s poboljšanom toplinskom i zvučnom izolacijom, 60 l prostora za pohranu i opcijskim sjedalima za do tri odrasle osobe u kokpitu (ova konfiguracija omogućuje sklapanje središnjeg naslona, čime se kabina pretvara u ured na kotačima)
  • najnaprednije opcije povezivanja koje donosi novi multimedijski sustav Renault EASY LINK s 8-inčnim zaslonom, postolje za punjenje pametnog telefona, bežični punjač snage 15 W, Renaultova kartica "Slobodne ruke" za jednostavan i siguran ulazak u vozilo, dvije USB utičnice i dvije 12-voltne utičnice
  • 12 sustava za pomoć u vožnji najnovije generacije, uključujući retrovizor sa stalnim prikazom, aktivno kočenje u nuždi, nadzor stabilnosti prikolice i sustav za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama koji kombinira adaptivni tempomat sa sustavom za održavanje vozila u prometnom traku• učinkovite benzinske motore 1.3 Tce i dizelske motore 1.5 Blue dCi koji mogu biti kombinirani sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem EDC te dva motora s oznakom Ecoleader čija je potrošnja ograničena na 4,8 l/100 km (dizelski motor) i 6,1 l/100 km (benzinski motor).

Električna inačica novog Kangooa Van bit će dostupna od proljeća 2022. godine, a produljena inačica stići će naknadno.

Renault Kangoo, prava priča o uspjehu

Kangoo je od predstavljanja 1997. doživio tri generacije, a u izvedbi osobnog i gospodarskog vozila prodan je u ukupno 4,3 milijuna primjeraka. Osim u središnjoj tvornici u Maubeugeu, Kangoo se proizvodio i u tvornici Santa Isabel u Córdobi u Argentini.