Povodom 60. obljetnice modela Renault 4, marka se udružila s dizajnerom Mathieuom Lehanneurom kako bi oživila kultni model. Rezultat toga je SUITE N°4, originalni konceptni automobil nadahut "hotelskom sobom na kotačima" koji će biti predstavljen danas.

Kultni Renault 4, automobil koji je postao prava priča o uspjehu, ove je godine proslavio 60. rođendan. Proizvodio se u 28 zemalja, a tijekom 30 godina prodan je u više od osam milijuna primjeraka u više od stotinu zemalja.

Renault je obljetnicu ovog automobila pretvorio u cjelogodišnju proslavu prepunu različitih inicijativa. Primjerice, marka je pokrenula globalnu kampanju na društvenim mrežama, objavljujući razne sadržaje svakog mjeseca, a međunarodni mediji dobili su priliku provozati se u različitim povijesnim modelima Renaulta 4, od kojih su neki naknadno opremljeni 100 % električnim motorom. Nadalje, kolekcija trideset različitih izdanja Renaulta 4 izložena je od 8. listopada 2021. u izložbenom prostoru L’Atelier Renault na aveniji Champs-Elysées u Parizu.

Renault X Mathieu Lehanneur

Čini se da će se proslava nastaviti jer se sprema još iznenađenja do kraja godine. Danas ćemo se posvetiti novoj suradnji marke Renault s francuskim dizajnerom Mathieuom Lehanneurom, predzadnjoj inicijativi programa. Dizajn i inovacije u području mobilnosti oduvijek su bile od ključnog značaja za Renault i dizajnera Mathieua Lehanneura.

"Suradnja s Mathieuom Lehanneurom došla je sasvim prirodno." rekao je Arnaud Belloni, predsjednik Renaultova Odjela za globalni marketing. "Zamolili smo ga da osmisli konceptni automobil koji će dočarati njegovu viziju modela Renault 4. Konačni rezultat je izvanredan – automobil koji doista obuhvaća sve što marka namjerava postići svojim strateškim planom Renaulution: stvoriti moderne i inovativne automobile koji pobuđuju osjećaje."

Renaultov Odjel za dizajn boja i ukrasnih elemenata i Mathieu Lehanneur zajedno su radili na osmišljavanju konceptnog automobila koji iznutra i izvana utjelovljuje dizajnersku viziju vozila iz snova – "Renault za život".