Nakon siluete, novi Renault Austral ponosno prikazuje i skicu dizajna unutrašnjosti. Saznajte više o ovom praktičnom putničkom prostoru od dizajnera koji nisu prezali ni pred čim kako bi kreirali prostranu, poletnu unutrašnjost koja odiše kvalitetom.

Renaultov tim dizajnera nije propustio niti jedan detalj u unutrašnjosti novog Renaulta Austral; od energičnog izgleda, preko osjećaja ugodnosti do beskompromisne kvalitete u svakom elementu. A pritom iskorištava sve prednosti koje mu pruža sustav OpenR.

Prostrana i modularna čahura

Unutarnji dizajn novog Australa ima sve odlike tradicionalnog SUV-a. No, već pri prvom pogledu na povišenu i široku središnju konzolu grand confort vidjet ćete da se izdvaja od konkurencije. Arhitektura armaturne ploče daje joj vitak i širok izgled, a spoj s oblogama vrata putnike na prednjim sjedalima podsjećat će na kokpit zrakoplova. Obloge vrata protežu se visoko i pružaju putnicima osjećaj sigurnosti. Dizajn općenito slijedi nakošene linije kojima Austral duguje svoj dinamičan stav.

Putnički prostor je modularan. Ima brojne prostore za odlaganje, počevši od širokog kliznog naslona za ruke koji nudi dodatan prostor za odlaganje i pritom olakšava upravljanje multimedijskim sustavom OpenR Link. Konzola ima dva velika prostora za odlaganje i pretinac za odlaganje pametnog telefona s bežičnim punjačem. Prostori raspoređeni po unutrašnjosti Renaulta Austral ukupno nude više od 30 l obujma. 

Kako bi se upotpunio efekt čahure, strop i A-stupovi presvučeni su točkastom tkaninom. Posebna je pozornost posvećena i udobnosti sjedala. Vozač i suvozač uživaju u prostranom, ergonomičnom i udobnom prostoru. Stražnja je klupa također prostranija jer više nema prijenosnog tunela te se može pomicati ili preklopiti s pomoću gumba u prtljažniku. Sjedala olakšavaju razgovor među putnicima: prednja se sužavaju prema vrhu pa je putnicima na prednjim sjedalima lakše održavati razgovor s onima na stražnjoj. 

Agneta Dahlgren, direktorica projekta Renaultova Odjela za dizajn:
"Kad smo dizajnirali putnički prostor novog Renaulta Austral, vodili smo se trima načelima: percepcijom prostora, avangardnim dizajnom i osjećajem sigurnosti. Sve to podcrtano visokim standardima kvalitete. Ponosni smo na rezultat: kabina Renaulta Austral udobna je i prepuna tehnologije. Sve je podređeno putnicima. Kokpit im uz elegantan izgled pruža osjećaj sigurnosti, a pritom mogu uživati u osjećaju da istovremeno dijele prostor i imaju prostor samo za sebe.” 

Udobnost i tehnologija prilagođeni korisniku

U udobnoj i ugodnoj čahuri kokpita, putnici se mogu opustiti i uživati u fantastičnom doživljaju koji im pruža veliki zaslon sustava OpenR. Središnji element putničke kabine čini jedan od najvećih zaslona na tržištu, jedan od najoriginalnijih i bez sumnje jedan od najjednostavnijih za korištenje. Proteže se u obliku slova L preko cijelog središnjeg dijela armaturne ploče te ukupna veličina zaslona iznosi 24,3 inča (774 cm2). Ne umara oči, lako ga je dosegnuti rukom, intuitivan za uporabu i povezan. Preko njega možete upravljati gotovo svim funkcijama automobila pa je ostatak unutrašnjosti znatno jednostavniji. 

 

Napredni zaslon sustava koji se temelji na operativnom sustavu Google Automotive Services iznimno je svijetao i premazan antirefleksivnim slojem pa je uobičajeno sjenilo iznad instrumenata nepotrebno. Povrh toga što se odlikuje pročišćenim i vrlo modernim izgledom kao da lebdi u zraku, armaturna ploča ima i neprimjetno ugrađene okomite ventilacijske otvore, a iznimno precizno obrađeni okviri zaslona savršeno ga obavijaju. Upravljač je više kvadratnog oblika i malo ravniji u središnjem dijelu kako bi povećao užitak u vožnji i pritom pružio neometan pregled nad instrumentnom pločom. To je nezaobilazan dio osjetilnog i vizualnog doživljaja u putničkoj kabini. 

Opremljen najnovijim pametnim rješenjima povezivanja, sustav OpenR Link obuhvaća Android Auto i Apple CarPlay te funkciju pretraživanja preko Googlea i navigacijski sustav Google Maps. Čak 90 % funkcija koje koristite svakodnevno udaljeno je samo klik ili dva. Zaslon sustava OpenR odzivan je i jednostavan za uporabu poput zaslona pametnog telefona te je jedno od Renaultovih najvećih dostignuća u području multimedijskih sustava u proteklih nekoliko godina.