Novi Renault Austral nastavlja se otkrivati, a danas vas poziva da zavirite u pomno osmišljenu unutrašnjost. Od dizajna preko odabira materijala do kvalitete izrade... Baš sve je učinjeno da biste uživali okruženi elegancijom i suvremenošću.

Timovi dizajnera i inženjera marke Renault željeli su stvoriti trenutačan dojam kvalitete, stoga su svi opipljivi dijelovi novog modela izrađeni od mekših i ugodnijih materijala. Velika je pozornost posvećena i odabiru elegantnih ukrasnih elemenata koji već na prvi pogled potvrđuju njegovu premium kvalitetu. 

"Željeli smo po svaku cijenu postići zacrtanu razinu kvalitete. Zato nismo pristajali na kompromise u pogledu odabira materijala i kvalitete izrade, što dokazuje i prirodna tekstura drva u našoj kultnoj razini opreme." - Francois FARION, voditelj Renaultova Odjela za dizajn boja i ukrasnih elemenata 

Elegantni raspored armaturne ploče

Umjesto uobičajene obloge, gornji dio armaturne ploče presvučen je podstavljenom matiranom oblogom, vrlo mekanom na dodir. Armaturnu ploču krasi i svjetlosna traka koja se proteže u okvire vrata pridonoseći tako općem vizualnom dojmu. Kvalitetni materijali, poput npr. pravog drva obrađenog japanskom tehnikom maki-e , dodatno naglašavaju dojmljivo uređenje unutrašnjosti. Drvena završna obrada ističe se prirodnom teksturom postignutom tehnikom utiskivanja više slojeva metalnih pigmenata u drvo s pomoću tkanine. Na taj je način učinkovito naglašen dojam strukture i teksture pravog drveta. Na kraju je tu i elegantni mat kromirani umetak koji nježno obujmljuje vodoravnu liniju zračnog otvora. 

Podstavljene obloge vrata

Po uzoru na armaturnu ploču, i gornji dijelovi obloga prednjih i stražnjih vrata ispunjeni su pjenom. Pri tome ih krase isti umetci i završna obrada kako bi svi putnici, neovisno o tome gdje sjede, uživali u ujednačenom luksuznom stilu koji vlada unutrašnjošću. Spomenimo još i presvlake u kombinaciji tekstila (čija boja postupno blijedi od crne prema svijetlosivoj) i umjetne kože zrnate teksture Synderm, koje vješto zaokružuju dojam profinjenosti.

Pametni naslon za ruku

Na središnjoj konzoli smjestio se naslon za ruke s pokrovom zrnate teksture ugodne na dodir i mat kromiranim umetcima. Nadahnut svijetom letjelica i umijeća izrade satova, dizajn naslona odražava preciznost u punom značenju te riječi. Kada se pomiče prema naprijed ili natrag, može se čuti mehanički zvuk nalik okretanju birača na sefu, što samo dokazuje u kojoj je mjeri pozornost posvećena baš svakom detalju. 

Novi Renault Austral bit će predstavljen u sklopu Svjetske digitalne premijere u utorak 8. ožujka 2022. u 9:30  sati prema pariškom vremenu.