Baterija, motori, sve što trebate znati o načinu funkcioniranja hibridnog vozila

Pogon hibridnog vozila E-TECH, koji je razvio Renault, kombinacija je benzinskog motora i dva električna motora. Savršeno su integrirani za povećavanje dometa vožnje i najbolju moguću izvedbu.

Od čega se sastoji pogon u mom hibridnom automobilu?

Pogoni za hibridno vozilo Renault

Kombinacija jednog motora s unutarnjim izgaranjem i dva električna motora

Hibridna vozila Renault sadrže benzinski motor od 1,6 l u kombinaciji s dva električna motora – alternatorskim i trakcijskim motorom – kao i bateriju od 200 V.

Za E-TECH iskorištena je sva naša stručnost na području električne tehnologije kako bismo ponudili niz električnih vozila. Inovativna tehnologija povrata energije povećava mogućnosti električne vožnje.

Je li potrebno puniti bateriju u hibridnom automobilu?

Baterija za hibridno vozilo Renault

Iskoristite prednosti električnog vozila bez punjenja!

Hibridna vozila s tehnologijom E-TECH opremljena su električnom baterijom koja se sama puni pomoću kinetičke energije.
Pri ubrzavanju i kočenju, električni motor prikuplja silu vožnje i pohranjuje je radi punjenja baterije. U nekim slučajevima motor s unutarnjim izgaranjem generira energiju koja napaja bateriju.

Kako funkcionira kombinacija električnih motora i motora s unutarnjim izgaranjem?

Koji motor pokreće vozilo?

Hibridno vozilo Renault pokreće se uz stopostotnu električnu energiju koja se primjenjuje tijekom prvih nekoliko kilometara radi aktivnijeg odziva... Vozilo se automatski prebacuje na motor s unutarnjim izgaranjem nakon nekoliko kilometara ili prije, ovisno o potrebi.

Mogu li voziti u električnom načinu cijelo vrijeme?

Hibridna vozila s kombinacijom električnog pogona i pogona s unutarnjim izgaranjem moguće je voziti u električnom načinu 80 % vremena. Bez obzira na to, tehnologija E-TECH pohranjuje više energije od većine hibrida tako da u električnom načinu možete voziti što je više moguće.

Rade li svi motori istovremeno?

Hibridna vozila razvijena su kao električna vozila koja se pokreću uz pomoć električne energije. To znači da se pokreću i prvih par kilometara voze u potpuno električnom načinu. Ako baterija nema dovoljno snage, na scenu stupa motor s unutarnjim izgaranjem i omogućuje potpuno hibridnu trakciju uz istovremeni rad.

Sva vaša pitanja o hibridnim vozilima

NAŠA RENAULT E-TECH VOZILA

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više